Midsommarhelgen var jättetrevlig med växlande väder.
Men helgen gick fort tycker jag. Ny vecka på gång igen.
Att göra mandelsmör går också rasande fort.
Receptet hämtat från Leila Lindholms senaste bok Fresh foodie
som jag fick när jag fyllde år för lite sen.
Mandelsmör
3 dl oskalad sötmandel
4 nypor flingsalt
1/2 dl rapsolja
Kör alltihop i en matberedare eller mixer
till krämig konsistens.
Jättegott på rostat bröd med skivade jordgubbar uppepå.
För de som inte tål mandel gjorde jag små rostade bröd med
naturell färskost på istället.
Jag hittade pyttesmå burkar både på TGR och Clas Ohlsson
tänkte ge bort några burkar mandelsmör i present.
Enligt Leila L håller mandelsmöret länge i kylen så man ska gå
efter datumet på mandlarna.
Fast jag tror inte det är någon risk att det blir kvar så länge....
Fast jag tror inte det är någon risk att det blir kvar så länge....
Ja vi åt förstås en massa annat gott på midsommarafton vi hade lite knytis både till lunch
och kväll och firade med grannar i stugan, vänner och yngsta sonen med flickvän.
En diger lunchbuffé hos grannarna.
Smarta servetter med vistexter.
Dock inte snaps i denna :) utan vatten med lime och citronmeliss.
Goda sallader till kvällens grill hos oss.
Härliga midsommarbilder! Ja, visst gick helgen fort! Men det känns ändå som att man hunnit med mycket och haft det bra! Omväxlande väder, minst sagt! Längtar efter lite stabilitet på den fronten...
SvaraRaderaKram // AH
Ja ni verkar också haft det bra över både midsommar och studentfirande. Härligt!
RaderaKram Annika