Den här goda desserten gjorde jag på juldagen. Enkel och gick bra att förbereda.
Toppade med blåbär och lite kross som blev när jag skar upp julgodiset Rocky Road före jul.
En fullträff!
Receptet hittade jag på min vän Cecilias fina blogg Katsura och kantarell
Hennes mamma står för receptet och det brukar vara ett säkert kort.
Det var det även denna gång.
Berits vita chokladmousse 4 portioner
2 dl vispgrädde
150 gr vit choklad t. ex Fazer eller Anton Berg är godast
1 ägg
1 dl kesella
1. Vispa grädden
2. Smält chokladen i vattenbad.
3. Vispa ägget och rör ner ägget i chokladen under kraftig omrörning
4. Rör i kesella och sist den vispade grädden. Häll upp i glas / skålar.
5. Låt stå kallt 1 tim. Toppa med t.ex bär. Njut!
Kanske en dessert att göra till Nyår?
Mums, det ser gott ut... Det där receptet ska jag prova!
SvaraRaderaSå fint foto också! Kram Eva, Tinibelli
Tack Eva! Ja den var jättegod och glasen / skålarna ska nog inte vara större än att man önskar att man hade en sked till. Gott slut och gott nytt år! Kram Annika
RaderaHallå Annika, men åh vilken toppendessert, tack för tipset!!! Lät verkligen gott och den Ernst-boken skulle jag också vilja ha!!
SvaraRaderaTUSEN TACK ANNIKA för detta året- i dubbel bemärkelse, årets finaste gåva kom från DIG!!!!
Är lycklig ännu :)
Gott Nytt Bloggår önskar jag Dig och förhoppningsvis hinner vi ses en stund ngn gång framöver, om inte annat är der tur att vi har Blogg & FB ;)
Ha en toppennyår önskas från Nordingården <3
Kul Mari! Ja vem vet vi kanske stöter ihop framöver. Gott slut och gott nytt år önskar jag dig!
Radera