De blommade och härom kvällen så skördade vi och jag kokade soppa.
Har ätit sådan soppa förut men aldrig gjort den själv. Jättegod!
Hittade recept här på Jordärtskockssoppan
Hade inget vin lämpat för soppan men tog en skvätt äppelcidervinäger för lite syra.
Hackade även i två schalottenlökar.
Serverade parmachips till och några uppskrämda baguetteskivor från frysen
som jag gratinerat i ugnen med ost och timjan på. Blev en riktigt god middag en tisdagkväll.
Så tack Ubbe och Lotta för knölarna och tack Buffé för receptet.
Den här soppan ska jag göra fler gånger.
Varje gång vi äter soppa så tänker jag att vi borde äta soppa oftare.
Mums, det ser gott ut!
SvaraRaderaHar också några såna plantor, vars knölar kanske får omvandlas till soppa någon dag framöver...
Kram Eva, Tinibelli
Jättegott och lätt att göra. Bara lite "knöligt" att skala de.
SvaraRaderaKram Annika