07 maj 2022

Silverpäronet blommar

Förra året köpte vi ett Silverpäronträd. Har länge önskat ett sånt men hade ingen bra plats. Men en växt dog så behövde ersättas så då kom Silverpäronet på plats. Det var inte så lätt att hitta ett träd men till slut så. Nu är trädet fullt av knopp och börjar slå ut.


Bladen är silverfärgade och trädet kallas även Nordens olivträd. Med bonusen att det även får vackra blommor och tål våra breddgrader.


Än så länge ett litet träd efter bara ett år på plats i trädgården. Men det pryder sin plats.

I onsdags var vi en tur till Stockholm för att fira yngste sonen som fyllde 25 år. Strosade lite på stan på eftermiddagen och uppvaktade honom med en god middag när han slutat jobbet på Den gamle och havet som ligger på Tulegatan. Presentade honom lite uppe i lägenheten innan vi for hem igen. Han ska ha fest för kompisar lite längre fram. Körsbärsträden i Kungsträdgården hade blommat över men vårt lilla träd hemma hade blommorna kvar. Det kom ju igång lite senare. Underbart är kort.


 

6 kommentarer:

 1. Har flera Silverpäron i trädgården och dom utvecklar kronan snabbt så ditt träd kommer att bli så fint. Härligt med blomningen !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att höra Isa! Just nu är det ju litet och spretigt men tagit sig bra på ett år och blommorna är söta.
   Kram Annika

   Radera
 2. Vackert med silverpäronträd. Har vänner som har två och de är vackra även när de blommat över. Dottern som går genom Kungsträdgården varje dag gick en fm. och det var flera brudpar som fotade sig där. När dottern gick hem på kvällen hade alla blommor blåst bort. Så är det med växter - vi rår inte över dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det och det är väl därför man fascineras över dessa vårblommande träd och buskar som blommar så kort. Underbart är kort! Mängden träd i Kungsträdgården är ju ändå maffigt. Men man kanske skulle vara där i ottan och slippa trängas.
   Tack för din kommentar!

   Radera
 3. Ja, silverpäronträden liknar verkligen olivträden till bladen och så fina med sina blommor! grannen har ett och det har växt till sig snabbt. Vi har haft en uppstammad sälg vars blad också var silverfärgade och mycket likt olivträdet. Det fick stryka på foten i samband med att vi gjorde om vår altan.
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är jätteglad för trädet!
   Trevlig helg!
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.