24 september 2020

Auf Wiedersehen!

 Ja nu har vi sagt "auf Wiedersehen" till äldsta sonen på ett tag. Vi har hjälpt honom att flytta till Frankfurt. Han har en spännande tid framför sig och det känns som han ska kunna trivas. Vi bestämde oss för att bila ner med honom och hans lilla flyttlass efter ett visst övervägande i dessa tider. 


Vi höll det öppet tills dagarna innan. Under själva resan kändes det faktiskt helt ok och striktare och mer noga än här hemma och mer påminnelser i offentliga miljöer. Munskydd var en självklarhet inomhus. Det är omtvistat huruvida det hjälper men man blir alla fall påmind om att allt inte är som vanligt längre och det inte skadar att vara försiktig.


Innan vi for över bron och med färjan till Puttgarden hade vi hunnit stanna till i Lund hos en kär vän som precis blivit "passematte" till dotterns lilla nyköpta hundvalp Boman. Hur söt som helst! Kul att få se honom och träffa Cecilia och Matilda lite kort på väg till vårt första boende utanför Malmö.


Utanför Malmö bodde vi på ett Bed & Breakfast nära Sturup. En lammgård som heter Eksholmens Gård.
Jättemysigt! Man sköter sig själv och frukost är laddad i kylskåpet. Nybakat bröd från bagare bredvid.
Väldigt smidigt, gott och bra. Hade fått tips om detta av Lena min väninna som flyger och haft tidiga resor från Sturup tidigare och bott där. På fredagar är det även en gårdsbutik öppen som säljer lammskinn bland annat. På kvällen blev vi bjudna på middag hos Inger inne i Malmö, min vän sen skoltiden. Mysigt! 
Sen somnade vi gott på lammgården. Ett boende helt i min smak. Växthus utanför dörren, får och hästar i hagarna och lantliga detaljer som passade där.
Goda nybakade bröd till frukost / nattmacka från bagarstugan intill. Till och med får på lakanen. Skönt att vakna upp utsövd när man sen ska färdas på Autobahn. Bitvis helt galet mycket trafik och det går undan. Det gäller att vara med. Även om G körde var jag också på alerten.

Vårt första stopp blev i Lübeck där vi åt lunch vid floden Trave. Underbart sommarväder fast september. Jag har aldrig varit i Lübeck förut. Förknippar staden med  julmarknader och marsipan.
Son och far framför Holstentor, tornen till den gamla stadsporten i Lübeck, numera museum.
Fotot ljuger inte,  tornen lutar faktiskt. Mätta och belåtna for vi vidare mot Goslar. 
Mer om det i ett annat inlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.