08 januari 2015

Scarborough FairParsley, sage, rosemary and thyme. Det är det de sjunger om, Simon & Garfunkel. Salvian var visst slut i mitt kryddskåp men de andra burkarna får väl illustrera.

Samma dag som äldste sonen fyllde 19 rotades min gamla skivspelare fram och lite vinyl som fanns kvar. Den råkade bara komma fram just på födelsedagen men jag tror det blev bästa "presenten".
Han var överlycklig! "Det är en helt annan känsla" Resten av jullovet och även nu spelas vinyl i vår källare

 "Åh inte visste jag att du hade den här"  sa han om min dubbel-lp med Simon & Garfunkels Live Concert in Central Park från 1981. Simon & Garfunkel har vi lyssnat på förut i bilen bland annat.
Då var det däremot min tur att bli överraskad. När vi lyssnade på låten Scarborough Fair och enats om hur bra den är säger han helt självklart att ja den härstammar ju från medeltiden.

Det kanske är en helt vedertagen sanning som alla känner till men jag såg väl ut som ett frågetecken för det var nytt för mig. Jo då sången är från 1500-1600 talet eller kanske ännu äldre.

Så är det ju lite kul med symboliken också... sa han.
Eh jaha? Jo men med kryddorna... Ännu mer frågetecken...

Persilja anses vara bra för matsmältningen, salvia känd som symbol för styrka, rosmarin för trohet och timjan för mod. Fick man lära sig det! Skönt att slippa sväva i ovisshet.

Jag som bara tyckte det lät vackert med "kryddad" text i sången så var det mer än så. Blev ju genast ännu mycket bättre och jag kommer att lyssna på den på ett annat sätt nu.
Och bra är de alla fyra sidorna på albumet och det håller än.  Åtminstone för mina öron och även sonens tydligen.


Mrs Robinson påminner mig alltid om att The Graduate / Mandomsprovet med Dustin Hoffman
det är en riktig favoritfilm även om den är urgammal.

På sidan 2. April come she will. Så fin! Ja alla låtarna håller faktiskt än.

Ja det fanns en hel del smått och gott i de där lådorna med gamla lp. Så fanns det också en riktig skämsplatta den som alltid kommer på tal om man yppar något om lp-skivor.

Jamen så har ju du din skiva med...... är alltid någon snabb att påminna om.
Just det ... jag har ju det den med Paul Paljett.....
Inköpt för 37 kr ( det står på) på Domus i Norrköping i sällskap av min faster. Varför jag köpte den? Ja det undrar jag däremot fortfarande. Men omslaget får mig alltid att le....2 kommentarer:

 1. Så härligt med gamla sparade LP-skivor. Jag har också en liten samling kvar, även en och annan "skäms-skiva"... Tyvärr ingen skivspelare dock...

  Ha en fin helg!
  Kram Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den här skivspelaren köpte jag precis i brytpunkten mellan cd och lp. Just då hade jag väl fler lp än cd så därför fick den åka med i paketet när jag skulle ha en ny stereo.
   Men lite kul är det ju nu att den finns kvar och lite skivor från både mig och mannen.
   Nu ska jag fortsätta ta bort adventsljusstakar. Trevlig helg!
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.