Mer reseminnen från höstresan.
När vi vaknade i Monterey regnade det cats and dogs som man säger.
Vi styrde kosan till Denny´s för en äkta amerikansk frukost.
Denny´s är så himla bra och känns så amerikanskt.
Prisvärt, gott och snabbt går det.
Dygnet runt.
Dygnet runt.
hamburgare, hashbrowns, kokta ägg, äggröra, jag fick min efterlängtade French toast med lönnsirap och någon smoothie och lite iskaffe slank nog också ner i någon mage. Vi gick all-in.
Denny´s var ett stamställe för oss au-pairer 1983. Vi skaffade oss nog nästan allihop ett par extra kilon just genom att prova oss igenom menyn på Denny´s. Det fanns ju så mycket nytt man ville prova. Vi åkte ofta dit efter att ha varit ute på galej. De har inte bara frukost utan även en diger glass och dessertmeny och allt möjligt däremellan.
Nu förstod min familj vad jag menat när jag pratat om Denny´s. De blev inte besvikna.
Vi behövde egentligen inte äta mer den dagen. När vi klev ut från Denny´s sken solen såklart.
Vi var laddade för resan söderut. Mer om den kommer framöver. Etiketten är USA-resan.
Blev så glad när jag hittade ett recept på just English muffins i boken
Bröd hemma av Mette Ankarloo.
Har ej provbakat de ännu men ska göra det till någon festlig frukost framöver. Rismjölet är inköpt!
Det är ju inte muffins i vanlig bemärkelse snarare en fralla med lite speciell och god smak.
Lite åt sconeshållet kanske man kan säga.
Något för en lång helgfrukost kanske eller till goda koppen te
när det är ruggigt ute och man vill mysa inomhus.
ENGLISH MUFFINS 25 stycken
25 gram jäst
6,5 dl kallt vatten
0,5 msk salt
1 msk bakpulver
2 tsk strösocker
875 vetemjöl special
rismjöl till utbakningen
Smula jästen och lös den i vattnet. Tillsätt salt, bakpulver, socker och mjöl.
Arbeta ihop degen. Jäs den övertäckt i 1,5-2 tim.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
Mjöla bakbordet generöst med rismjöl och stjälp ut degen.
Strö rismjöl ovanpå och rulla till en längd. Skär ut 25 bitar.
Forma de till släta bullar och lägg på plåtarna efter hand.
Låt bullarna jäsa medan ugnen värms till högsta värme ca 20 min.
Sätt in plåten och spraya vatten med blomspruta uppe och nere i ugnen.
Stäng ugnsluckan snabbt och grädda i 5 min.
Ta ut plåten och vänd varje muffins med en stekspade.
Grädda ytterligare 3-5 min. Låt svalna på galler under en bakduk.
Dela sedan varje muffins på mitten, gärna med en gaffel för struktur.
Njut med exempelvis god ost och marmelad.
Söndagsfrukostkänsla utlovas!
Önskar Dig en trevlig helg!
Bild från boken Bröd hemma av Mette Ankarloo
Hallå där, mmm så mycket guldkorn för öga o gom... Usa-resan är kul stt läsa om och vilken god mat! Sitter här i jobbnatten o blir hungrig😛 vilken läcker vit vas, och praktisk! Snyggt fönster med allt det vita o urvacker nyårsdukning! Såg det fina vinglaset du hade grönsaksjucien i o såg dem igen vid dukningen, om det är samma, är de gamla el finns de att köpa, sååå snygga! God fortsättning på nya året under halmhatten! 💛
SvaraRaderaTack Mari! Glasen är nya och ja det är samma glas. Beställde de efter tips från min kollega på ilva.se
Raderasök på Belem så heter glaset och det var fynd för 16 kr styck. Så tog några till stugan och har hälften kvar hemma. God fortsättning på 2014 till Dig också!
Vilken frukost - och så kul och inspirerande att läsa om era semesterminnen från Usa! Jag får lust att resa iväg med en gång. Kram Eva, Tinibelli
SvaraRaderaDet kommer mera...får försöka ta det lite pö om pö kanske blir tjatigt annars. Så här efteråt känns det snudd på overkligt att det faktiskt blev av. Tur jag har en massa bilder att frossa i och minnas resan med. Kram Annika
RaderaMinnen poppar upp! På Denny´s har man ju lagt på sig en hel del... :)
SvaraRaderaOnekligen en hel del matminnen. :) Och så kul att återuppleva! Lönnsirap..... Det var ju en chock första gången när man såg vad som serverades till pannkakorna.
Radera