30 juni 2024

Sista helgen i juni

 En del aktiviteter i helgen. I stugan var det vägföreningsmöte på lördagen.  Innan mötet fixade vi lite arbete vid vår väg. Fyllde vår släpkärra med sly som annars blir liggande efter att Vattenfall sågat ner. Några grusade på lite där det behövdes och trimmade av kanter till diken m m. På kvällen var det sommarfest med vägföreningen. Alla tar med sig egen mat och dryck och festkommittéen hade ordnat såväl tipspromenad som kul femkamp. Vi hade tur med vädret och kunde sitta ute även om det blåste.





Fina hunden Teddy som hör hemma på gården där vi var. Så väluppfostrad.


Vår yngsta son hade ”bokklubben” på besök i stugan. De hade utökats med några respektive sen sist de var i stugan. Så de blev 8 pers med Rikard men bodde i småstugorna och skötte ju sitt. Fina ungdomar och kul att de kommer. De roade sig med lite allt möjligt alltifrån löpning, gympa, korsord, bad och bastu. Lite glad blev jag när jag såg att någon läste Maken av Gun-Britt Sundström. En av få böcker jag läst om. Gillade den när jag var ung. Kanske borde lyssna på den igen. Eller inte?



 
Korsordsklurande. Vi vände på bordet i växthuset så gick det att klämma in sig åtta personer även om två tyckte det blev för varmt.



Vårt hemmagjorda corn hole spel kom till heders på kvällskvisten.


Vi åkte hemåt idag och på vägen hem stannade vi till vid en trädgård utanför Salbohed. Det var ju det trevliga arrangemanget Tusen trädgårdar i hela Sverige idag. 


En Kryddbuske tror jag detta är. Sägs dofta kanel.

Ett upphängt gammalt fönster och en vacker pion på väg att blomma över



Stjärnflocka, en vacker vädd och timjan.


Var hem med våra grejer och tog lite lunch sen åkte vi till fyra trädgårdar runt Västerås också. Behövde ju inte vattna hemma för det skötte regnet om. Vi hade regnkappa / paraply så var mest gympaskorna som blev blöta. 

Så fina kanter runt rabatterna vid en trädgård i Irsta. Den har jag besökt förut men då var inte Göran med.
Inte vad man förväntar sig när man kliver in i en till synes vanlig villaträdgård. Den bjuder på så mycket mer. Bland annat en stor damm med vattenfall. Men de snygga kanterna imponerar nog mest på mig.

I en annan trädgård i samma område var det ett snyggt staket av armeringsjärn som delvis var klätt med humle för att dölja komposten som imponerade. Det var också så fint med det diskreta staketet mot skogen som växter kunde klättra på men också skogen kunde ses igenom. Dessutom höll det hungriga rådjur utanför.

Lite längre mot Enköping låg en stor trädgård där mycket arbete lagts på fina avgränsningar med häckar av olika slag. Imponerande arbete verkligen! En uttjänt hydrofor fungerade som eldningstunna. Bra idé.


Väldigt vackert med kastanjestaketet runt köksträdgården som väl också tjänade sitt syfte mot objudna djur.


Till sist stannade vi till hos Zetterbergs trädgård i Dingtuna. Känner igen Annika sen floristutbildningen och har varit i trädgården förut. Men kul att se hur det ändrar sig. Hon har även keramikverkstad med kurser så visade även sina alster. Hennes man tar vackra foton. Jag fotade mindre än vanligt pga regnet. Tyckte lite synd om de som visade sina trädgårdar. Det är mycket förberedelser och en del har fika, plantförsäljning mm men tror det var rätt välbesökt ändå trots regn. Trädgårdsmänniskor är väl inte så kinkiga och de flesta var väl glada för regnet som behövs. Tycker det är kul med Tusen trädgårdar några idéer och lite inspiration får man alltid med sig. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.