08 juni 2024

Så fina dagar

 Oj vilket väder vi har haft. Känns inte som det bara är början av juni. Men ikväll har vi tänt både ljus och en brasa. För nu blev det regn och kyligare. Lite typiskt början-på-sommarlovet-väder. 

Förra helgen kom min bror, hans Emma och lilla dottern Hedda på besök i stugan. De chansade på att vi var här. Kul med spontanbesök. Jag hade precis röjt klart ute och tagit ett dopp när de dök upp. De hade med tårta så vi firade både min bror och Göran lite i efterskott. De fyller ju båda på Norges nationaldag. Lilla Hedda som snart blir tre år var så nöjd och glad över att bada, meta, sparka boll och plocka med kottar. En gullunge.Den här helgen blev inte sämre den. Rikard kom hit redan i tid för middag på onsdagkväll. Vi hade hållit på ute hela dagen. Vi var tre vändor till tippen som var öppen mellan 13 och 15. Samma tid som det regnade här så blöta blev vi. Var ändå skönt att få bort det vi hann med. Sken upp till kvällen men lite blåsigt så vi åt i växthuset. Grillat med tzatziki och sallad. På Sveriges nationaldag kom först våra kompisar Håkan och Marianne förbi spontant. De var på utflykt. De hade med en god krans från Elsa Anderssons i Norberg. Trevligt och alltid kul att ses. På kvällen var vi bjudna till våra stuggrannar. Jättetrevligt och gott. Så vilken nationaldag vi fick!

Rikard gillade de goda entrésnittarna som Carina bjöd på. Jordgubbar, chèvre och balsamico. 


Igår jobbade Rikard från stugan och vi åkte hem en sväng över dagen för att uppvakta en student. De hade tur med vädret. Kom bara några stänk. Alltid kul med student. 


Flaggan i topp på skolgården och konfettin yrde och vi hittade vi på fina Eric.En stunds eftertanke innan flakfärden drar igång.  


Trevligt firande efteråt men vi smet vid kaffet för vi ville hinna träffa Rikard lite innan han skulle tillbaka till Stockholm igen. 


Far och son och en halloumi sallad. Så mysigt att sitta i växthuset. Blyblomman slår ut alltmer.


Nöjd över all sly jag röjt. Så fint med nya gärdsgården och hundkexhavet utanför. 


Idag var vi en sväng till Västanfors hembygdsgård där det utlovades plantmarknad. Men var lite svag uppslutning. Kul med en tur alla fall. Köpte ett löjtnantshjärta som ska planteras hemma. Löjtnantshjärta vid Mor Stinas stuga vid hembygdsgården. Kul att ha en planta därifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.