24 januari 2024

Fortfarande bara januari


Gillar den färgglada skylten utanför Friskis. Har provat lite olika pass där och fortsätter känna mig för. Finns mycket att välja på och snart lättar nog trycket lite. Brukar ju vara värst i januari och de öppnar också ytterligare en anläggning.  Nu är dessvärre en hel del av snön borta och det är bara smutsigt och plaskigt. Igår var det otroligt halt ute. Verkligen nöjd med mina Icebugs. En bra investering för flera år sen. Nöjd också att jag tog skidorna över axeln i söndags och åkte ett par varv längd på fotbollsplanerna när jag såg att plusgraderna var på ingång.  Köpte någon fiffig grej till mig själv och killarna som heter Skimate som man enkelt bär sina skidor med. Längdskidorna väger ju ingenting till skillnad mot de alpina. Men det var ändå smidigt att sätta ihop skidor och stavar och hänga de som en crossover väska. Händerna fria. Mina Icebugs tog jag i en rygga för pjäxorna är inte så sköna att gå i och mer halkiga. Ska väl erkänna att jag oftast tar bilen till skidspåret även om det är rätt nära. 


Igår bakade jag släta kardemummabullar som jag la i frysen. Ja förutom två då som vi åt som semlor på kvällen. Gjorde samma recept på 2,5 dl mjölk som före jul men istället för saffran hade jag i rikligt med nymalen kardemumma. Det blir ca 18 bullar i mindre storlek och det kändes lagom. Göran älskar semlor så ville pigga upp honom lite. Han har varit krasslig. Och goda var de för all del även om jag inte är lika stort fan. 


Köpte mig ett knippe knoppiga Alströmeria på Ica. De är så hållbara i vas. Särskilt om man skalar bort alla blad längs stjälken. Ja kanske helst alla blad men tyckte det var fint med lite grönt. Man kan klippa bort de andra i efterhand för de brukar gulna innan blommorna är förbi.


Ja så här såg vår gata ut igår. Isigt, isigt med vatten uppepå. Lika bra allt smälter bort så kan vintern få börja om på nytt. Det dröjer ju ändå länge till våren här. Det är bara januari. Lätt att glömma. Vi blir ivriga på vår direkt efter jul känns det som ibland. Men säger ja tack till lite fina februaridagar med sol och snö. Ljuset börjar alla fall återvända och det känns så skönt.




4 kommentarer:

  1. Vad praktiskt med "skimate" det ska jag ha i åtanke näste gång jag åker skidor!
    Smarriga kardemummabullar du bakat och mums för semlor!
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de var bättre än förväntat och tar ingen plats. Idag har vi sol!
      Allt gott!
      Kram Annika

      Radera
  2. Vad bra skrivet, jag håller med dig att njuta av bästa delen av vintern, februari, senvintern. Jag har också ett par icebugs som passar perfekt nu med de knöliga isgatorna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag kan bli lite less på att vi har så bråttom hela tiden. Det är inte farligt att få längta lite efter t ex våren eller passa på att njuta av årstiden som är. Nu är det som det ska vara vår direkt julgranen åkt ut.

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.