24 december 2019

GOD JUL


Vill önska en riktigt GOD JUL med en bild på tomten jag fick när jag var liten. Hittade honom igen för några år sen när jag och min bror röjde i mammas källarförråd när hon skulle flytta. Så han får väl hänga med ett tag till.

Vi har glädjen att ha båda killarna hemma över jul. En drar snart iväg på utbytestermin i Sydney via lite rundresande på vägen dit. Terminen startar senare där än här hemma.

Igår hade vi lite dan före dan med vänner från Skåne på besök. Kul att hinna ses.
Det känns skönt att veta att det går mot ljusare tider nu. 

November och december har varit extremt ljusfattiga och regnrika. Mälarens vatten var 40 cm över normalt häromdagen och det leder såklart till översvämningar runt om. Önskar att regnet fallit i Australien istället där man kämpar mot bränder och extrem hetta. 72 000 frivilliga brandmän kämpar bland annat hörde jag på nyheterna i morse. Vilka hjältar! Utan ersättning går de från sitt normala arbete och utsätter sig för fara. 

Vår december lystes upp av en liten hund som vi vaktade under en vecka. Min chefs hund som är en riktig liten glädjespridare ifrån det att hon vaknar på morgonen. Hade med henne en kväll till mamma på gruppboendet. Hon tyckte hon kunde stannat kvar. Flera av de andra som bor där gladdes också åt henne, inte minst när hon "sjöng"/ylade på beställning.   

Den lilla musen är ett nyare julpynt. Tyckte den var söt med sin ryggsäck. Vad det nya året 2020 bär med sig har vi ingen aning om. Förhoppningsvis någon trevlig vandring och då behöver man en rygga. 

Önskar Dig en riktigt God Jul!
Kram Annika    

6 kommentarer:

 1. Önskar dig en GOD, GOD JUL med mycket mys och mat!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Åh, den där tomten är väldigt lik de tomtar som jag har! Så fint att din mamma har bevarat den. Mina har jag köpt på loppisar.
  Hoppas att du /ni har haft en mysig julafton tillsammans. Fint att träffa både familj och vänner lite utspritt sådär.
  Ja, usch vad det har regnat... och som du skriver så hade regent verkligen behövts i Australien. Det är förfärliga bränder där! Klimatförändringarna är sannerligen oroväckande! Vandring... ja, det är väl ett utmärkt sätt att ta sig fram på!
  God fortsättning nu på julhelgen!
  Många kramar
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. God Fortsättning Annika! Önskar dig en fin juldag. Glad att få följa dig här inne. Kram

  SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.