Det är ju onekligen en del annat man ska igenom innan man hamnar där.....
Men bara att ta det med ro.
Ibland går det bättre, ibland går det sämre med den saken.
Att baka polkagrisskorpor tycker jag är kul även om jag bara gjort det två gånger.
Dessutom lite trevligt att ge bort en påse. Receptet är enkelt.
Polkagrisskorpor
Ugn 175 grader
100 gram flytande smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
7 dl vetemjöl
1 nypa salt
1½ dl hackade
polkagrisar
Blanda smör, socker
och vanilj.
Rör i ett ägg i
taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt separat.
Rör ner tillsammans
med polkahack.
Knåda lätt och
forma till 4 längder.
Pensla ev. med
uppvispat ägg och strö på lite polkahack
eller polkaströssel. Grädda i 175 gr i 15-20 min.
Skär genast i 2 cm
bitar och ställ i eftervärmen i
avstängd ugn tills de torkat helt. Gärna över natten.
Olika på olika
polkagrisar de jag använde först skar / hackade jag med kniv.
Andra gången la jag
de i dubbla påsar och tog till hammaren.
Denna gång nr: 2 uppgraderade jag receptet och penslade med ägg och strödde på polkaströssel.
Men de är goda även utan något extra på.
Nu äter jag ju inte godis, inte ens såhär i juletider, men jag tycker att det låter helt rätt att prioritera det roliga julpysslet! God jul!
SvaraRaderaJag äter desto mer godis dessvärre fast inte just över jul snarare mellan nyår och jul och det är väl det som är problemet....
RaderaGod Jul till Dig också Fröken Fräken