12 mars 2018

Med spårvagn till Zürich botaniska trädgård

Ja det var tur att vi fick en glimt av våren i Zürich för här håller vintern oss fortfarande i sitt grepp.
Det har kommit mer snö hos oss inatt , varvat med duggregn och det utlovas mer snö och minusgrader. Det får gärna vara snö och några minus men gillar inte när det är hit och dit.
Blir bara sörjigt och smutsigt och sen halt. Och lite längtar man ju efter våren nu. Kommer inte ens in i uterummet där mina pelargoner övervintrar. En stor isklump fastfrusen utanför. Men de klarar sig väl ett tag till.


Det var lite gråkallt den där dagen vi åkte runt med spårvagn också. Så det var skönt att värma sig i de tropiska växthusen. Vi hade köpt ett 24-timmars kort till spårvagn/ buss och även båttur kunde man ta om ville. Kortet gällde ju också för en del museum osv precis som sådana kort brukar göra och så var det ju fiffigt att kunna åka till flygplatsen dagen därpå på samma kort.


Precis vid ingången till botaniska trädgården blommade Vinterjasmin så fint i böljande gult som hängde över muren. Mängder av snödroppar och små cyklamen mötte oss också. Blommande rosmarin och vinterboningar för bin och humlor.
Och överallt de näpna små cyklamen på marken.


 Blommande hassel. Så härligt med allt som blommar tidigt på bar kvist. Det blir så synligt.

Rosenkvitten såg vi också.

En slags Pipfuchsia tror jag den lila är.

 I växthusen var det andra växter och trädormbunkar.
Göran fick smeknamnet djungel-George där han stod under just en trädormbunke.  Den sista bilden är på en blomma ur Amaryllissläktet och det kan man ju nästan se.


2 kommentarer:

 1. Å, vad härligt med en "snödroppsäng"! Så underbart att få lite försmak av det som komma skall. Gillade insektshotellet också!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 2. Åh, så underbara vårblommor! Nu längtar jag ännu mer efter vår när jag ser dina bilder! :)
  Hassel är verkligen vackert och det där med insektshotell är verkligen superbra!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.