20 maj 2014

Lätt patriotisk igen

.....ja så kan jag känna mig. Det är väl så otroligt fint ute nu. Vi var en liten tur till stugan i söndags
nu är det skiftbyte i skogen vitsipporna ersätts med liljekonvaljer. I kombination med björkstammar och gärdesgård är de vita blommorna en hit. För att inte tala om doften! Plockade med några buketter hem en till mamma, en till sonens flickvän och en till mig själv. Men hade nästan lust att slänga mig ner på rygg mitt ibland de och bara ligga och glo på himlen, björklöv och känna doften. Men jag ville ju inte krossa de såklart.
Innan vi åkte till stugan fick jag till en halvtimme på en plantmarknad som jag skrev om tidigare.

Så nu står Bröderna Fikon här! Det ena skottet ska jag ge till min arbetskamrat och det andra ska jag försöka hålla liv i själv. Tar tacksamt emot råd har aldrig haft något fikon. Tänker att det får lov att övervintra i uterummet.

Hittade en massa trevligheter så kände mig väldigt rik när jag lämnade.Trevliga människor och minst sagt bra priser. Nästa gång det är plantmarknad på Vallby Friluftsmuseum i Västerås är den 20 september.

Till trädgården blev det några  myskmadra, fler ormöga, ett randgräs, en bräken, några höstastrar en klockranka köpte jag också. För det där med frösådd.... nja antingen startar jag för tidigt eller så inträffar något annat. Missar att vattna t.ex.

Köpte lite att ha inomhus också.... en Aloe. Har haft sådana förut och då var jag nästan trött på de för de bara blev fler och fler, men nu uppskattar jag tåliga växter än mer.

Köpte också en Elefanttunga så passar ju bra som sällskap till Elefantöronen i rummet med tapeten
Elephant. Rummet som väl också ska bli klart någon gång i framtiden. Känns som vår och sommar kom emellan nu.... och lite leveranstid på skrivbordsskiva. En trädkaktus blev det också. Den verkade också tåla både det ena och det andra full sol till exempel och inte alltid exemplarisk omvårdnad.

Den dyraste växten kostade trettio kronor, fikonen tjugo. Så förstå att jag var i fyndartagen på riktigt!


Borde rensat mellan plattorna ser jag på bilden med Bröderna Fikon men iddes inte när vi kom hem.
Hade plockat så mycket maskrosor i stugan så det räckte för en dag. Någon rysk martorn kommer jag aldrig mer att skaffa för den växer ta mig tusan överallt nu i varenda liten plattskarv. Tyckte den var fin ihop med Peacerosorna men fröna hittar sin väg överallt. Lite gräslök har visst också förrirrat sig.

2 kommentarer:

 1. Har redan en bror men skulle inte ha något emot en till om han hette Fikon :=)
  Så fina och 20 kronor det är ju nästan gratis!
  Som sagt, grattis och jag har skrivit upp den 20 september med STORA bokstäver :=)

  Trevlig resa till zon 1 och vem vet, du kanske rätt som det är står i Almbackens trädgård!

  Må gott Iren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag säger bara zon 1 är zon 1! Nu på hemväg efter en underbar helg på många sätt!
   Tänk blåregn!!
   //Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.