14 januari 2013

Blodapelsiner

Nu är det säsong för Blodapelsiner. Jag bär hem kilovis. Det är så himla gott!

Tack Sicilien!

För det är där de flesta växer som hamnar i våra butiker.

Den röda färgen ges av en antioxidant vid namn antocyanin som frukterna producerar för att skydda sig mot de stora temperaturskillnaderna mellan natt och dag. Tydligen samma som ger höstlöven röd färg.
Säkert extra nyttigt att äta. I helgen gjorde mannen Apelsinsallad till kycklingen. Supergott!

Recept på länken nedan fast vi använde blodapelsiner. Tog även Citronmeliss istället för mynta.

Mums även för ögonen! 

Klicka här för receptet: Apelsinsallad

2 kommentarer:

  1. Spännande kombo med apelsin och lök! Kram!

    SvaraRadera
  2. Det får bli vinterns svar på jordgubbar i salladen på sommaren. Lika gott!
    Kram C

    SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.