28 november 2019

Pepprig bukett


En rosépepparbukett!! Hur fin som helst och den kommer hålla länge. Blev så glad att jag kom på att fråga hos den nyöppnade fina lilla Blomsterateljén som jag skrivit om förut. Inga problem. Hon kunde ta hem. Har haft rosépeppar på kvist tidigare. Men var nog tio år sen. Hade till en nyårsdukning bland annat och några rester finns nog kvar. Fint ihop med kottar runt ett ljus.

Fin så här också med vaxat papper och ett sammetsband ton i ton. Vet precis var jag ska ha pepparn.
Har gjort fler fynd nämligen och det i de egna gömmorna.     
8 kommentarer:

 1. Spännande - vad du ska göra med den vackra rosépepparn!?
  Ja, "blomsterbuketter" kan verkligen se olika ut! Mycket nytt nu på den fronten!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska nog bara ha den till lyst. Tycker den är fin och hållbar.
   Kram Annika

   Radera
 2. Så fin pepparn är. Hyrde hus i Spanien för några år sedan och hade ett rosepepparträd utanför huset - så vackert med stora klasar. Blev aldrig riktigt klok på om man kunde använda dem - vet du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag såg också träd när vi var i Spanien. En hel allé. Ja skulle tro att man kan använda de. Är väl bara att torka.
   Kram Annika

   Radera
 3. Så bra att de kunde ta hem rosépepparn åt dig. . . själv har jag aldrig provat att dekorera med den! Men finns säkert många olika sätt!
  Ha en fin 1a Advent!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag blev så glad! Hoppas du fick en fin första advent.
   Kram Annika

   Radera
 4. Låter spännande! Hoppas du visar sedan! Rosépeppar är inte min favoritkrydda i mat, men fin är den ju att se på! Härliga bilder från Zetas i ditt förra inlägg. Jag älskar att gå in i blomsterbutiker och trädgårdshandlar nu innan jul. Det doftar så gott och finns så mycket fint den här tiden på året!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 5. Ja inte jättespännande bara lite kul. Kommer bild. Nej inte favoritkrydda för mig heller. Men vacker och helt ok i måttliga mängder. Hade den i julsalt som jag gjorde för något år sen. Som "julkulsymbol". Ja det är mysigt att kika in i blomsterbutiker nu.
  Kram Annika

  SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.