05 november 2019

November


För några år sen bestämde jag mig för att sluta gnälla om att november är så grå och trist.
Ser november som en vilomånad och passar på att njuta av november precis så som den är.   
Det känns mycket bättre! Tänder ljus, dricker gott te, lagar goda grytor eller annat värmande.
Läser, ser något bra. Umgås. Promenerar.

Grått kan vara vilsamt och även november har sina stjärnor. Gäller bara att se de. Bilden ovan tog jag vid Linnés bröllopsstuga där vi var i fredags och såg en fantastiskt fin utställning av en blomsterkreatör och en silversmed. Barockstilleben på lekfullt allvar. Fler bilder har jag visat på instagram. Mer färgsprakande och massor av svulstiga blomsteruppsättningar på barockt vis.  
Men jag tyckte också det grånade staketet i trädgården utanför var vackert på novembervis.
Skiner sen solen och det är krispigt vackert så blir det bara bonus även i november.

Bilden nedan är torkade föredettingar men ser ut som små stjärnor om man tittar närmare.

Vi passade på att ta en tur till Falun se utställningen och luncha på Dalarnas museum medan stugan värmdes upp. Det tar ju en liten stund så här års. Resten av helgen småpysslade vi och hade mysigt i stugan. Krattade lite löv och eldade lite skräp i tunnan. Skön och värmande sysselsättning efter en tung tid. 

Vi var och såg filmen om Hasse & Tage igår. Vi tyckte båda om den. Man riktigt ser hur kul de har ihop och hur otroligt mycket de tycker om varandra. Men fick också lite ont i magen. För allt var ju inte glatt i deras liv heller såklart. Förluster av små barn. Mycket om hur Sverige var förut. På gott och ont. Ett som är säkert är att de producerade otroligt mycket och påverkade allas våra liv. Vi som är uppväxta med de och våra föräldrar. Så många klassiska rader de yttrat. 

Spik i foten, eller bara Säffle... 

Snart går det mot advent. En tid jag gillar mer än själva julen faktiskt.6 kommentarer:

 1. Åh, tack Annika för din fina och innerliga beskrivning av november! Älskar hösten och dit räknar jag november! Dina bilder passar så bra också i sammanhanget. Vi har tre födelsedagar i familjen i november. Först ut är det jag om några dagar och så är det ju Fars dag. Sedan har vi två födelsedagsbarn till, så under november blir det många familjeträffar! :)
  Vi tycker många gånger om samma saker... som när du skriver att du tycker mer om själva advent än om julen. Älskar att pyssla och pynta inför advent! :)
  Må gott!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också om hösten och numera även om november. Ja då får ni mycket att fira och jag säger grattis till Dig redan nu! Advent är mysigt. Just läst om uttrycket novent. För de som inte kan hålla sig till advent. Kanske jag räknas dit. Några amaryllisar är alla fall införskaffade. Tack för boktips som du gett! Tyckte mycket om Wabisabi boken. En riktig klokbok!
  Må så gott och ha en fin födelsedag!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Så vackert du skriver om November. Trösterikt och skönt att läsa på något vis. Jag har också börjat förlika mig med november och har tagit till några knep som jag skrev om häromdagen. Men min kropp tycker inte om den här årstiden så det är lite kämpigt ändå. När jag bodde på ute på landet och hade hästar så brydde vi oss inte om vädret direkt, vi red i ur och skur. Sedan var man varm och härlig rödmosig efteråt. Längre tillbaka lite till det men egna hästar blir det inte igen :-) Allt har sin tid. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man får hitta sina knep. Vackra bilder på dina knep på din blogg.
   Men nu blev det ett vitt glest täcke här hemma så genast lite ljusare.
   Kram Annika

   Radera
 4. Så fin bild med det gråa staketet och kransen! Passar så bra till november!
  Kommer ihåg att vi gick från jobbet och såg lunchrevyn "Dubbelgöken" med Hasse & Tage som gick på Berns 1979. En underbar revy som man skrattade länge åt! Det var något alldeles
  särskilt med den duon!
  Trevlig Helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja visst var det något särskilt med de två.
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.