Gjorde en riktigt bra paj hemma på lite blandat från kyl och frys. Den blev vegetarisk. Kokade en deciliter röda linser och tog en halv påse wokgrönsaker och lite gröna ärter från frysen som jag tinade snabbt ihop med de kokta linserna. Blandade ihop en skvätt gräddfil, en halv tub ädelost, en skvätt tacosalsa, två ägg och så lite riven ost från frysen på toppen. Blev kalasgott. Perfekt att rensa kylskåpet i en paj.
Så gjorde jag en omgång treveckorssallad efter recept av Zeina Mortada. Den kommer nog vara slut tidigare än så men ska hålla i 2-3 veckor i en burk i kylen.
Treveckorssallad
1 kg vitkål
800 gram morötter
1 röd parika
1 gul paprika ( grön i originalreceptet men jag gillar gul bättre)
1 rödlök eller en halv purjolök
vitlök efter behag. Jag tog några klyftor som jag skar i bitar.
Strimla grönsakerna på mandolin eller rivjärn. Jag körde de i matberedaren. Rev morötterna på det grövsta och strimlade resten och hällde i en stor rostfri bunke.
Dressingen kokas ihop och består av:
1,5 dl vit vinäger ( äppelcider eller vitvin t ex)
0,5 dl socker (jag tog bara en matsked)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk salladskrydda
1 msk örtsalt eller salt
Koka ihop och häll den varma dressingen över de strimlade grönsakerna i en stor bunke som täcks och får stå kallt. Jag packade min sallad i större konservburkar direkt. Innehållet sjunker ihop lite men gott är det till mat, i sallad eller t o m på smörgås. Inte så fager bild men ändå. Juletiketterna från IKEA fick komma till heders i brist på andra. Man tager vad man haver....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.