Lovade tipsa om boken jag hämtade på biblioteket. En sann januaribok. Karin Bohlins bok med namnet Zero waste i köket.
Jag tycker att vi brukar vara ganska duktiga på att ta tillvara det som finns i kylen. Men man kan alltid bli bättre och kul att få lite tips och inspiration utan trista pekpinnar. Det här är en sån bok som är lite peppig på ett trevligt och smart sätt tycker jag. Inte överdrivet nitisk och det är helt ok att kompletteringshandla men ändå tänka lite smartare.
Ett bra sätt att minska matsvinnet är ju faktiskt att äta upp maten vi handlat hem. På baksidan av boken står det bland annat.
" Zero waste i köket guidar till nya lösningar för gårdagens middag och inspirerar till att något i kylen alltid blir en start på nästa måltid."
Jag känner mig alltid lite nöjd och lite duktig när jag hittar på något kul med det som redan finns. Det som kanske var trista rester blir något om än inte alltid fantastiskt så alla fall en bra måltid av "hänt i veckan" eller "kylskåpsanalysen". Ibland får man dessutom till någon helt oväntad kombination som blir en smaksensation.
Fredagskvällens tacorester blev till frasiga minipajer i de små grytorna som är så trevliga att servera ur men som sällan används. Glömmer att jag har de. Bottnade de med mjuk tortilla och fyllde på med resterna och in i ugnen. Sparade lite av grönsakerna och hade som sallad bredvid. Går såklart att göra med vilka rester som helst i tortillan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.