12 september 2019

Skördefest och trädgårdsdag


Helgen som gick var en toppenhelg på många vis. Frukost med ägg från hönsen jag nyligen hälsade på hos min fd arbetskamrat Viveka på landet. Vackra hönor två vita och en brun och en svart.
De två sistnämnda döpta till Kola och Black av ett barnbarn till Viveka. Även nyplockade björnbär på yoghurten får ju gå in under höjdare. Fick plocka från busken som ger överdådigt med björnbär på mitt jobb. Min egen buske här hemma har inte gett lika mycket och de mognar senare.

På lördagen åkte jag iväg till Enköping på Trädgårdsdag med min blomstervän Maria. Så trevligt!
Först gick vi runt i Skolparken och kikade även på en lite annorlunda modevisning. Trädgårdskläder och annat funktionellt. Roligt! Såg också den fina tröjan från Jumperfabriken som jag spanat in sen en tid. Hittade den senare i butik Fröken Röd och känner att den kommer glädja mig under många år.
Lite klassiskt femtiotalsaktig och varm.

Ja vi vandrade vidare runt i Enköping och tog en lunchfika på Tant Gredelin. Gick runt i Drömparken och tittade även lite på matmarknaden. Köpte med både polka och gulbetor hem. Ja en hel del annat blev det också. Några perenner och ett betonghuvud till exempel. Shopping i min smak :)
Jag var ju på trädgårdsdagen i fjol också. Då gick jag även på en del intressanta föredrag. Väldigt givande dag för den som är intresserad av trädgård. Enköping har ju också Sveriges kanske vackraste parker. Så värt att besöka bara för de. Även vackra växter i rondeller och små fickparker. 

På kvällen var jag med mannen och golfgänget. Han hade spelat tävling på dagen. Jag njöt bara av den gemensamma middagen. Kul att träffa de andra också om jag inte träffar så jätteofta. 

Söndagen ägnade vi åt Skördefest i södra Dalarna. Ett jättetrevligt arrangemang det med.
Efter en karta åkte vi runt på olika gårdar. Vi höll oss i trakterna av Hedemora och St Skedvi. Man hinner ju inte runt på allt. Bilden nedan är från Svartviks gård där vi köpte honung och hälsade på en gullig men tyvärr döv Springer Spaniel. Fina Hedemora höns fanns det också där.
  

Den vackra potatistavlan fanns på Roslunds potatis. Helt gjord av potatis! Ja några morötter som tak och några äpplen i träden. Rolig! Köpte med oss potatis förstås och det var också kul att se varifrån den fina Roslunds potatisen faktiskt kommer ifrån. Avslutade med att svänga förbi vår stuga. G klippte gräset och jag passade på att rensa lite i landet och under hallonbuskarna. Vi har påbörjat ett nytt projekt på landet som jag ser så mycket fram emot. Ett växthus! Mer om det längre fram.
Om det går som det ska har vi ett eget till nästa vår.

4 kommentarer:

 1. Åh, vilket trevligt inlägg i skördetidens tecken! Både Enköping och Svartviks gård låter mysigt! Bilden på gården är ljuvlig, likaså tavlan på potatis och morötter! Ja, vilka ställen det finns i vårt land!
  Växthus - låter spännande - ska bli kul att få följa!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det finns mycket att upptäcka i närheten.
   Ja det blir spännande med ett växthus så småningom.
   Drömmer om egna tomater i mängd :)
   Kram Annika

   Radera
 2. Vilka härliga dagar! Och trakterna runt Hedemora känner jag till! Min farmor o farfar bodde i Dala-Husby där jag tillbringade mycket tid när jag var liten!
  Jätte mysig butik o vilken härlig potatistavla!
  Trevlig Helg
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja jättehärliga och roliga! Dala-Husby känner jag inte till. Har mycket kvar att utforska i Dalarna. Finns mycket att se!
  Trevlig helg till Dig med!
  Kram Annika

  SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.