08 november 2015

Tittut
Tittut ser han ut att säga. Hjorten på duschdraperiet. Han som ingår i själva piffet.
Det som är roligast. Det som kommer sist, men inte minst när man gör om en toalett till exempel.

Vi har gjort en välbehövlig uppfräschning av våra små toaletter och så denna kombinerade dusch/toa. Det är ingen lyxrenovering alls men vi blev jättenöjda. Det är matta på golvet och i själva duschen men i diskreta färger. Hur det såg ut förut vill jag inte ens tänka på. Var det amningshormoner eller bara sömnbrist som spökade när de valen gjordes? Vet inte vad jag ska skylla på tror bara vi tog något till slut. Inte så långa beslutsprocesser då heller.  Mönstrat var det alla fall kan man säga och att man blir hemmablind kan man också säga.... Nu är det lugnare det känns väldigt skönt. Vitt och grått som i så många badrum. Mattan på golvet heter Aluminium. Lite som betong fast lite skimrande.
Var lite skeptisk men glad att vi tog den och inte den mer tråkgrå som vi valde emellan.
På väggarna är det en vit matta i själva duschdelen sen bara målat i toalettdelen.
Det går ju enkelt att liva upp det grå och vita med "piffet". 


Blev lite irriterad på att bara för det står badrum framför exempelvis skåp eller spegel så är det genast ett annat pris typ en nolla mer än det borde vara.
Så vi köpte istället grejer från det stora varuhuset och det funkade precis lika bra med enkelt skåp och enkel spegel och så är det kul att göra lite egna lösningar. Eftersom det är så små utrymmen får det inte plats med just några kommoder eller liknade alla fall.  Ett rostfritt stänkskydd från köksavdelningen passade in här och tröttnar man på det så är det inte hela världen att byta.
Väggen bakom är ju bara målad. Ikea har ju också en hel massa bra och kul badrumspiff.


Någon mer liten hylla ska nog  upp. Jag vill ju gärna ha plats för en liten vas med en kvist eller blomma i. Det räcker för mig. Men jag vill inte ha för mycket pryttlar. En murgrönsranka eller ett ormbunksblad eller något annat levande efter säsong skulle göra skillnad. Det får inte vara för kalt och sterilt. Får hålla ögonen öppna efter lämplig liten hylla eller liknande. En ampel kanske. Vi får se.
Tills dess får jag ha något på tvättstället. En liten  juvelorkide´ som gått av till exempel.
Bladen är sammetslika och snart blommar den.
Krokarna hade jag sen förut nu kom de upp på väggen också :) Så gillar jag ljunglila och Hemtex hade passande nog kampanj på handdukar. Behövdes lite nytt på den fronten också. Så har jag upptäckt att "hundpåsar" passar perfekt i storlek som soppåsar i de numera rätt små toapapperskorgarna. Så även om jag inte har någon hund (än ;) så har jag alla fall påsar nu :)2 kommentarer:

 1. Så fint det blev. Ja nog undrar man ibland hur tänkte jag här. jaja så är det man ändrar både smak och behov med åren.Det var ett tag sedan jag kikade in till dig nu har jag kollat ikapp lite i alla fall så mycket du gjort och härliga bilder du visar blev så förtjust i bilden från parken den är så vacker. Nu går veckorna vidare och jag ska försöka hinna med lite av varje på kolonin och hemma vi får nog bli lite mer sociala känner jag. Men "var sak har sin tid" heter det ju och så är det verkligen här.
  Ha en fin söndag
  kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Meta! Jag ska kika ikapp lite hos Dig också.
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.