03 november 2015

Söndagar i Uppsala/snabbkurs i homestyling

Vi har tillbringat några söndagar i Uppsala på sista tiden. Känns nästan som man fått sig en liten snabbkurs i homestyling.


Vi har sprungit på lägenhetsvisningar med sonen. Vår nya "hobby" har blivit att hänga över Hemnet om kvällarna sen chattar vi, väger för och emot och resonerar. Det går undan. Man ska vara på eller välja bort. Det går ruskigt fort.

Lägenheterna ryker på löpande band och vi är amatörer och ser snopna på men vi lär oss. 
Vi lär oss också en del om homestyling som sagt. För stylat är det i minsta lilla etta. Ingen slump att detaljerna är de rätta. Att just den lampan hänger just där eller den inramade affischen på väggen eller den boken ligger framme. Handdukar, tvålar, blommor,växter, frukt. Detaljer. Det är intressant.

De är duktiga att ta fram känslan. Känslan av att det är det här livet jag kommer leva om jag flyttar just hit. Det gör skillnad. Man märker väldigt väl när det är gjort eller inte. Små saker som gör stor skillnad för första intrycket som man bär med sig sen. Även om man vet om det så gör det skillnad. 
Tar fram det som ska tas fram. 

Man lär sig ett helt nytt språk också. Man lär sig att tyda undertoner även där. Inget nytt men det blir så tydligt när man nu är mitt i det. Kvadratsmart är ett ord jag gillar.
Visst renoveringsbehov brukar vara en underdrift. Det är också rätt intressant med det här vokabuläret som används. Man lär sig känna igen de koderna också.

Boken på bilden har jag själv fått i present en sommar och även gett ett ex i present. 
Den är jättetrevligt. Har även gluttat lite på programmet på kanal 5 med samma namn. Eller snudd på samma namn om man ska vara noga. Programmet heter Fest hos Bindefeld. Olika gäster som bjuds in till hans trädgård och mat lagas. Småtrevligt om man gillar trädgård och mat. Boken kan man numera fynda hos Rusta. Den är fortfarande fin att bläddra i och inspireras av.  Brödet på bilden är nog dessvärre inte längre ätbart. :) Men det ser ju trevligt utbredvid lilla kryddörten :)

1 kommentar:

  1. Haha, ja att gå på lägenhetsvisningar är en värld för sig. Vi hade samma bestyr för fem år sedan. Man blev rätt proffsig till slut... ;)
    Hoppas ni hittar något som passar!
    Kram Annica

    SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.