17 juni 2013

Kört igång knäckebrödsbageriet

Midsommar närmar sig.
 
Jag bakar knäckebrödet som blivit en klar favorit
sen jag blev bjuden på det hos Lena i Åhus förra året.
 
Det bästa är att det är så himla lätt att baka.
 
Vilka frön man har i är inte så noga.
Idag blev det pumpa, sesam, linfrö och solros.
Ibland har jag någon örtkrydda och lite
flingsalt uppepå innan det åker in i ugnen. 
 
Bara att röra ihop allt och  bred ut tunt på bakplåtspapper sen sköter det sig själv i ugnen.
Bryt i bitar eller tryck med en kniv och förvara torrt.
 
Här är receptet:


Nu ska jag ta ut den första plåten. Gör en till imorgon eller två. Strykande åtgång. 
 
Yngsta sonen har tjatat flera dagar om just detta knäckebrödet
med argumentet att det är ju nyttigare än chips men lika gott.
 
Får nog gömma undan lite till Midsommar!

2 kommentarer:

  1. visst är det gott ,en av mina favoriter ,till jul brukar jag ha lite saffran i
    ha en bra vecka

    SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.