21 april 2013

Gatufotografering

Jag var på en endagsfotokurs igår. Temat var Street photograpy. Det var hur kul som helst.
 
Lite som att vara turist i sin egen stad. Vilket kan behövas ibland!
 

     Lägg märke till Fru Gårman i vänstra hörnet. Mycket folk på stan. Rönnbys innebandytjejer som tog guldet i SM blev hyllade bland annat. Var inte helt bekväm med att fota främmande människor men vågade mig på några farbröder. Kursledaren beskrev street photo som naturfoto - fast tvärtom man studerar människan. Människan i samhället. Det vardagliga.
Inte reportage och inte arrangerat. En berättelse i en ruta och en konst utan regler var ledord som nämndes.
 
När vi begav oss ut efter lite teori skulle vi tänka på att fota:
* människor * detaljer* mönster* ljus* ur annorlunda synvinkel.
 
Så stack vi iväg och letade motiv. Mönster kan ju t.ex vara en skugga av något. Jag tyckte jag fick igång tänket och massor av nya idéer. Jag som mest fotar blommor och mestadels i färg.
 

 
Jag fick vara med på en bild också tagen mot en blänkande mc
 som var parkerad på torget och så en farbror igen. 
 
Gick kursen tillsammans med mor och dotter stuggranne. Tänk att vi hade sådan tur att det med stugan följde jättetrevliga grannar. Som man kan åka på skidresor med och gå fotokurser med.
 
Vilken bonus!
 
Hemma igen åkte jobbarkläderna på och med slutet på Micke Nyqqvists nya bok i öronen och fågelsång förstås svischade timmarna förbi i trädgården. Soligt och skönt och fick en hel del gjort.
 
 Det fick bli pizza till middag för mig och äldsta sonen. Blev ingen tid till matlagning.
Bara vi hemma och han tyckte det var ett helt ok alternativ.
 

8 kommentarer:

 1. Hej! Oj, vad mycket som har hänt på bloggen, sedan jag var inne sist... Tiden rinner iväg. Fotokursen lät jätteintressant. Du får ge mig lite tips i Gbg (det närmar sig!!!). När jag såg dina nya trädgårdskläder insåg jag att min trädgårdsstass också måste förnyas. jag ser ju ut som en bondlurk. Jag gillar garden girls grönblomminga byxor, hatt och handskar :) Din blogg är jätte mysig! Backsipporna är förtjusande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cisci!Ja nu kommer den där tiden när man önskar sig några extra timmar på dygnet. Trädgårdskläderna från Jula funkar fint. Men lite långa i byxbenen. Går att ta av de när det blir varmare. Har faktiskt beställt en byxa från Garden Girls som jag blev helt kär i och en scarf. Piffigt värre!
   Snart kommer de upp Backsipporna.

   Radera
 2. Vilka bilder!!! Du har verkligen det rätta seendet! Och jag gillar också din fina blogg..läser den nästan varje dag. Kram

  SvaraRadera
 3. Tack kära svägerskan! Det var längesen vi sågs. Saknar dig!
  Hoppas Du får en bra vecka! Kram

  SvaraRadera
 4. Jättefina bilder från för mig välkända miljöer - såg inte var det var först bara! Roligt att se ur någon annans synvinkel. Förstår att fotokursen var rolig och givande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fotokursen var toppen - gav mersmak. Skulle vilja ta en dag med "landskap" också kanske till hösten. Medborgarskolan var arrangör.

   Radera
 5. vad kul med fotokurs. Är så sugen att ta en jag med.
  Vart hade de kurs i Västerås

  Lena från make a head food

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var Medborgarskolan i Västerås som anordnade. Vi utgick från deras lokaler på Vasagatan. Sen var det vilt fotande på stan. De har även en landskapskurs då åker man ut mot Tidö slott tror jag och fotar där. Jättekul var det!

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.