12 februari 2013

Etthundrafemtio

Under året som gått har det varit mycket firande. Mer om det senare. I helgen var det dags för min vän Inger och mig att fira vår vän Therése. Vi har alla tre fyllt 50 år under 2012 och hon var sist ut. När hon fyllde i november blev vi bjudna på en fest jag aldrig kommer att glömma. Tror ingen annan av gästerna heller kommer att göra det. Så är hon ju också professionell eventmakare på sitt eget företag Hedén & Jungander  Tänk svandun....tänk Burlesque!
Men denna helg var det Tess tur att bli uppvaktad av oss.



Startade upp i fredags med att hämta henne vid tåget från Örebro så anslöt Inger och vi for vidare till Sätra Brunn utanför Sala där Inger arbetar. Bad och bubbelbad, uppiggande aromamassage och en lunchbaguette väntade där och så drack vi av det berömda vattnet förstås. Det var väl så det började där en gång i tiden för si så där 300 år sedan, att man drack brunn från Trefaldighetens källa.

 
På eftermiddagen for vi vidare mot Söderbärke efter ett stopp i Norberg.
I Norberg riggades för fullt för skidtävlingarna Kristinaloppet och Engelbrektsloppet
som skulle gå av stapeln i helgen. Ett uppsving för orten skulle jag tro.
Vi fikade på anrika Elsa Anderssons konditori. Konditoriet är berömt för sin Tangotårta.
Kanelbullarna var riktigt goda också. Kikade in på några loppisar också men fyndade inget.
 
 
 
Sen hade vi tre tjejer en mysig kväll i stugan. Eldade brasa och tände massor av ljus. 
Lite god mat och ost och kex efterpå och mycket prat. 
 
Vår brygga i vinterskrud
 
 
På lördagsmorgonen var det två rådjur utanför stugan när vi vaknade. 
Vi begav oss till Romme utanför Borlänge för att åka skidor.
Där anslöt resten, våra män och fyra ungdomar.
Önskade att T och T´s numera vuxna barn också kunnat vara med.
Men dottern arbetade helg i Stockholm
 och sonen är på Bali ett par veckor.
Så det gick inte att få till denna gång.
 
Bambi uppe vid småstugorna.
 
Alla på plats i skidbacken i Romme.
 
 
Efter skidåkningen hade vi after ski i vår stuga.
Torbjörn som numera kan kallas Torbjörn Bindefeld
 hade med sig diverse attiraljer och attribut för en lyckad after ski.
 
Lite starka korvar och oliver slank ner och
Göran gjorde parmesanchips med pinjenötter.
Riven parmesan med pinjenötter som gratineras i het ugn.
 Delas till munsbitar när de svalnat. Mumsigt!
 


 
 

 
 Så blev det förstås middag lite senare och vi gjorde den klassiska efterrätten Gino.
Gratinerad frukt, bär och vit choklad. Alltid gott och enkelt att göra:
 

GINO - den perfekta efterrätten

Lätt som en plätt och gott.
 
Smörj en ugnsfast form och lägg i en driva med färsk frukt och bär.
Kiwi, banan, hallon, päron och äpple i bitar hade vi den här gången.
Det är inte så noga.
 
Täck frukten med riven vit choklad eller
små vita chokladpluttar som man kan köpa på påse.
Gratinera i het ugn 250 grader på grill tills chokladen får färg.
Servera med glass. 
 
Hade hittat en ny smak på Dalkulla glassen nämligen Limoncello den var god till.
 
Inger, Therése och Göran
 
 
Mycket prat och skratt så tårarna rann.
 
Härligt att umgås med riktigt goda vänner lite mer än bara en kväll.
Jag tror vi alla trivdes och att födelsedagsbarnet var nöjd med sin helg. 
 
 



2 kommentarer:

  1. Vem skulle inte bli nöjd med det födelsedagsfirandet
    Ha en skön kväll

    SvaraRadera
  2. Tack Ewa! Vilka fina fårtavlor Du gör!

    SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.