03 april 2018

Påsken

Påsken är nog min favorithelg! I år blev den extra trevlig. Sönerna kom hem från sitt och vi åkte till stugan direkt efter jobbet på Skärtorsdagen. Skönt att få vakna där på fredagen.

Det bjöds på finväder med sol och vindstilla även om det var så mycket som -15 när vi vaknade på Långfredagen. En hel del snö kvar och halvmetertjock is.

Vi njöt på isen, åkte lite spark, pimplade lite dock utan framgång.


 Jag hade pimpat min hängränna med lite minipåskliljor, halm, hassel, ägg och fjädrar. I år kom jag också ihåg att ta fram mitt äggfat som jag köpt på Lions för några år sen.


Vi såg räven raska över isen ett par gånger men även spår efter att älgen gått på isen mot vår stuga.
Isen var ju väldigt tjock men lite läskigt är det ändå när det låter om isen och det gör det ju nu så här års. Där det är strömt är det öppet vatten.


På påskafton fick vi besök av min bror, Emma och min brorson.
Kusinerna hade inte setts på länge och hade mycket att prata om och vi fick årets första "bryggkaffe" i solen.Vi hade bokat påskbord på Bergsmansgården i Tolvsbo i år. Väldigt gott och trevligt så det var ett bra drag och skönt att komma till dukat bord som omväxling.  Innan vi åkte dit gick vi en runda på
Konst i Påsk i byn. Började i vackra Söderbärke kyrka och avslutade med Kvarnen i Tolvsbo. Trevligt arrangemang! Tände ljus i kyrkan och tittade på bilder som krögaren från Tolvsbo ställde ut.Vackra fönster i kvarnen där Gunvor Kuha visade sina fina akvareller bland annat.
Mariettas keramik besökte vi också innan det var dags att hugga in på påskbordet i Tolvsbo.


Även om det var mycket snö och is kvar så känner man ju att våren är på gång.
Sprittande vatten och svällande knoppar. 


2 kommentarer:

  1. Heeelt underbara bilder! Vilken fin helg du har haft!

    Kram // AH

    SvaraRadera
  2. Tack AnnaHelena! Ja det blev en finfin påsk med skönt väder och kul att få umgås med grabbarna lite.
    Kram Annika

    SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.