03 juli 2016

Tusen trädgårdar

Vilket trevligt arrangemang det är med Tusen trädgårdar!
Gästfria trädgårdsmänniskor som har öppet hus i sina trädgårdar
och delar med sig av sina kunskaper.Så inspirerande!  


Nu hann jag bara cykla till två trädgårdar idag för det var mycket annat på schemat.
Men så glad att jag fick puffen av en vän och ändå gav mig ut på en liten cykeltur.
För likt den lilla krabaten i väddens blomma lyckades jag pricka in ett riktigt guldkorn.
Hade läst om trädgården i lokaltidningen och det var även min väninnas tips, att hinner
du bara någon trädgård så åk just dit. Det gjorde jag.

 

Grönt är så skönt och att få sitta under ett Tulpanträd hör inte till vanligheterna.


Jag tänker mer och mer på någon form av vatten i trädgården. Inte lika stor och fin damm som här kanske men ett litet blänk av något slag eller något lite porlande. Som sagt inspiration får man!Så fick man lov att smaka ett Mullbär också. Det hör ju inte heller till vanligheterna.


Det som växer under stolarna är smultron. Agaven är ju vacker. Kanske ska några av mina suckulenter få komma ut på lite ferie?  Som sagt inspirerad blir man!

 

Jodå, fanns där inte ett vattenblänk i den andra trädgården jag besökte.
Såg så mysigt ut att sitta där bredvid och fika. Man blir glad över dessa vänliga trädgårdssjälar som öppnar upp sina trädgårdar för allmänheten. Nästa gång det arrangeras måste jag se till att få en heldag att åka runt och titta. Det är ju så roligt.

Roligt och riktigt, riktigt trevligt var det också igår. Då var vi bjudna på en terrassfest hos goda vänner utanför Örebro. Schlagerquiz, tipspromenad och en massa god mat och dryck.
Och den yngsta och allra sötaste lilla gästen hade så här fina skor idag på morgonen. 

8 kommentarer:

 1. Jag hann heller inte med någon trädgård i år det blir så ibland när man inte tänker sig för. Nästa gång är ju två år tills dess så då borde man kunna planera in det.
  En vacker trädgård hittade du i alla fall.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det får bli flera om två år förhoppningsvis. Är ju över hela landet så några trädgårdar borde man kunna pricka in var man än befinner sig den söndagen.
   Kram Annika

   Radera
 2. Jag prickade in precis samma två trädgårdar som Du! Synd att vi inte visste om att vi båda var ute på cykeltur. Då hade vi kunnat haft givande sällskap! Jag säger som Du, så trevligt och generöst av trädgårdsmänniskor att bjuda in till besök! Inspirerande och givande på alla sätt! Vatten i trädgården är härligt! Vattnets porlande ljud har en rogivande effekt! Jag önskar Dig en fin tillvaro, i denna ljuva sommartid! Kram från Rossana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte allt på Dig Rossana men det blev lite pang på eftersom vi bott kvar i Örebro. Lustigt att vi ändå åkte till samma trädgårdar fast på var sitt håll. Men hoppas vi ses snart ändå skickar pm. Kram Annika

   Radera
 3. Vilka fina trädgårdar och inte dåligt att ha dem på cykelavstånd!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja särskilt den ena jag besökte var spännande. Må så gott!
   Annika

   Radera
 4. Jag satt i en bil hela söndagen och hade så gärna stannat till vid någon trädgård om vi skulle råka passera någon, men det blev inte så. Dessutom hade jag två 16-åringar i bilen som bara ville hem, hem, hem så det hade nog inte uppskattats om mamman skulle stanna och gå runt i trädgårdar och titta... :-)

  Härligt med inspiration! Det där med smultronmatta kanske man skulle kopiera...

  Kram // AH

  SvaraRadera
 5. Åh, tack för att vi fick följa med dig till dessa två underbara trädgårdar! Verkligen en trevlig idé att få botanisera runt i någon annans trädgård!
  Kram, Gunilla

  SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.