03 september 2015

Vitemölla, Haväng och Brösarps backar

En liten avstickare blev det neråt Kivik när vi var på östra sidan på vår lilla Skåneturné på semestern.
Stannade till vid Vitemölla Badhotell, Haväng och Brösarps backar. Så vackert!
Bara själva ordet badhotell är musik i mina öron.
                 Mannens huvud i förgrunden och siluetten av Stenshuvud syns i bakgrunden.
Skulle vilja vandra lite i den nationalparken. Tänk så mycket det ändå finns i Skåne på så liten yta.
Hur mycket som helst att upptäcka. Vi har varit mycket i Skåne under åren ändå finns så mycket kvar att utforska på relativt korta avstånd när man väl är där. Jag får alltid mersmak av Skåne.

Om jag kunde måla skulle Brösarps backar kunna vara ett motiv eller utsikten. Så fint!I Kivik var det trångt och mycket folk så det får bli en egen utflykt en annan gång. Skulle gärna åka dit när alla äppelträd blommar eller när det är äppelskörd. Men en trevlig liten utflykt var det alla fall tyckte jag och mannen var väl glad att få lufta finbilen en fin kväll som denna.


Kvällen avslutades på vännen Lenas veranda med grillat. Vi hade köpt färdiga spett och god gratäng från Jonte´s köttbutik i Åhus sen god ost, choklad och hallon. En jättemysig kväll att minnas i november. Det är något visst med att sitta på en veranda!


Hallon är väl det bästa som finns, det smakar både sommar, sol och barndom på en och samma gång.
.

4 kommentarer:

 1. Vilka vyer! Riktiga inspirationsbilder inför planeringen av nästa års sommarsemester! Det får nog bli en tur ner till Österlen och även till Ellen Keys Strand i öppen bil nästa år! Kram från Rossana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rossana! Ja det finns verkligen mycket att se och upptäcka på Österlen och hela Skåne för den delen och även på vägen ner och upp.
   Kram Annika

   Radera
 2. Underbara bilder. Nu saknar jag allt "mitt" Österlen lite. Men vi har minnen från 20 somrar där nere. Och resan tog ju på krafterna för oss "gamlingar" ;-) Och vi har det ju så bra nu med kortare resa och kan utnyttja vårt lantställe även på helgerna. Men alltid roligt att se bilder från Österlen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi var ju nära att skaffa oss något eget i Skåne för 6 år sen men nu blev det Dalarna istället och fördelen är att man kan åka dit bara över en helg eller en dag till och med om det behövs.
   Så för os passade det bättre med facit i hand. Men Skåne finns ju kvar och är alltid trevligt att besöka.
   Du måste ha många fina minnen därifrån efter 20 somrar.
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.