10 september 2015

Earl Grey

Idag blev det känt att årets Blossa-glögg får en smak av Earl Grey.
Spännande även om jag brukar gilla den traditionella Blossa bäst, den man kan köpa på ICA. Den blåvita flaskan med nr: 15 på såg fin ut. Jag hade däremot tänkt göra glass med smak av Earl Grey endera dagen. 


Men ikväll är det Cocosglass som snurrar
i glassmaskinen. Mest beroende på att det blev lagom mycket cocosgrädde kvar efter lördagens Korma Chicken. Och för att Earl Grey påsarna följt med äldsta sonen till Uppsala. Det är han som dricker mest te i vår familj.

Mycket nöjd med glassmaskinen som jag fyndade på Net-on-net för 149:-
Jag lagar mig igenom Linda Lomelinos glassbok. Alla recept går att göra utan glassmaskin också. Hittills har jag gjort Vinbärsglass, Citronglass, Chokladglass, Apelsin och chokladglass och så nu Cocosglass. 


Alla har varit goda och det blir ungefär 1/2 till 1liter varje gång. Någongång har jag fyllt en silikonform när jag fryst in eller bara i en vanlig form. Känns rätt bra att veta vad som finns i glassen. Blev onekligen ett nytt sätt att använda röda vinbär.Vinbärsglassen och bilden på glassboken i repris. Bra recept och vackra bilder.


1 kommentar:

  1. Tack för boktips! Har en glassmaskin som är en riktig hyllvärmare... Kanske kan detta få mig att sätta fart? Kokosglass låter ju riktigt gott! Och Earl Grey spännande. Jag åt ju Créme Brulée med smak av detta i somras - och det var supergott!
    Kram Eva

    SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.