23 september 2024

Fredagen den trettonde september

Lite fler bilder från vår tur till Norge. På fredagen startade vi med ett besök vid Borgunds stavkyrka som är en av de äldsta träbyggnaderna i Norge. Den har varit avbildad på både sedlar och frimärken och dateras till sent 1100 tal.


Strax bakom kyrkan började vi sen den dagens vandring. Vi gick en del av Kongeveien. Den första vägen  för häst och vagn mellan Oslo och Bergen över Filefjell. Jättefin tur som startade med riktiga serpentinkurvor, Vindhellavegen.


En del av bilderna har Ninni tagit. 






Vackra vyer och forsande vatten här och var. Tror dock inte att jag velat vara varken häst eller vagnspassagerare. Det var ganska brant på sina ställen så man undrar ju hur det gick till på den tiden när vägen var ny. Dagen efter vi gick här skulle det vara en löptävling här. 






 

Så god mat även denna dag. Till lunch åt vi japanska dumplings Gyozas. Ninni och Jonas var på resa i Japan i våras. På kvällen gjorde vi raclette. Så mysigt och gott. 

 


Till sist som grädde på moset bjöd fredagen den trettonde september på norrsken över Tyin/ Filefjell.

 

Himlen bakom hytta lyste grön. Jag är ju fascinerad av detta fenomen så var kul att se igen. Fredagen den trettonde blev med andra ord en riktig lyckodag.










 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.