20 augusti 2023

Båttävling





Igår gick båttävlingen Poker Run av stapeln. En massa muskelbåtar med många hästkrafter startade i Smedjebacken. Jag är tacksam att de gjort om rutten med tanke på det höga vattenståndet. De visade också hänsyn vid bron och körde i lugn takt när de skulle ner en bit för att hämta ett kort. Totalt hämtar man fem kort som sen ska spelas ut på något sätt. Jag kan inte poker. 

Såg redan förra helgen att en del hus och stugor som ligger lågt hade det besvärligt. Så det minsta de behövde var väl svall från en nöjestävling. 











Vi cyklade alla fall bort till bron för att titta på båtarna. 
En behållning var ju annars att vi hamnade bredvid en fin strävhårig tax. Han var inte heller så intresserad av båtarna. 





Den här lilla tvättstugan vid bron stod lite illa till. Så ägarna till den var nog också tacksamma för visad hänsyn. 



Cyklade promenadvägen vi brukar gå till spången för att se hur det såg ut längs den vägen nu. Vid spången var det så mycket vatten. Hoppas det sjunker undan snart. 




Jag är glad att vi har en gammal stenmur mot sjön även om den står under vatten nu så håller den emot att vattnet inte käkar upp allt närmast sjön. 



Vi hade flyttat upp möblerna närmast sjön och nu har vi flyttat de helt. Ser bisarrt ut med badstegen och bänken som sticker upp ur vattnet. 



I förrgår hjälptes Göran och en granne åt att bärga en annan grannes brygga som var på drift i vår vik.  Blåser det upp eller blir svall skulle den ju kunna orsaka skada. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.