26 november 2020

Odlar frostrosor

 

Det var faktiskt lite på minus i helgen som gick. Då blev det så fina frostrosor på växthuset.








Det skulle lysa upp med lite vitt på marken. Drömvintern innehåller ju snö och lite minusgrader så snön stannar. Så gärna lite bestående is på sjöarna på andra sidan nyår om man får önska. Så fint att kunna vara på isen när ljuset börjar komma tillbaka. På sjön i stugan brukar vi vara med spark. Hemma plogar de så fina banor på Mälaren om det är riktig is. Köpte långfärdsskridskor för några år sen. Men har varit dåligt med is sista åren. Jaja man får njuta av det som går frostrosor till exempel.





6 kommentarer:

  1. Fint! Växthuset är som ett glittrande diamantsmycke mot mörk sammet. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är mysigt på vintern också.
      Ha en fin adventshelg!
      Kram Annika

      Radera
  2. Härligt att njuta av vackra frostrosor i ditt fina växhus! Här har vi varken minusgrader eller snö. . . men hoppas ändå på en vit jul!
    Ha en fin helg & 1a Advent
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja var lite rimfrost i morse det är fint. Singlar några flingor här hemma nu men mest blött. Ja vi får se om Anders braskar eller slaskar på måndag.
      Hoppas på lite vitt till jul.
      Kram Annika

      Radera
  3. Underbara frostrosor! Så vackert. Långfärdsskridskoåkning (vilket långt ord) låter underbart, bara det att jag är så rädd för att vara ute på isen! :(
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det fint med frosten! Jag är inte helt bekväm på isen när det sjunger och låter om den. Men när man åker på plogade banor och man vet att isen är tjock och kollad är det fantastiskt. På "vår" sjö vid stugan åker jag gärna på sparken när vi kollat tjockleken. Men håller mig efter strandkanterna.
      Kram Annika

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.