25 november 2018

Kina - Hangzhou


Fortsätter lite på vår Kina-resa.Vi ville göra en avstickare till Hangzhou och hade bokat in oss två nätter där. Sonen hade varit där tidigare och tyckte det var så fint. Nu blev det ju bonus att han kunde följa med oss dit eftersom skolorna var stängda måndag och tisdag.



Vi åkte tåg dit det var ca 20 mil från Shanghai. Tågresan dit blev inte så mycket bonus för biljetter till de bättre tågen var slut. Vi åkte med ett tåg med hårda sovbritsar som vi inte utnyttjade utan satt vid fönstren i korridoren istället. Påfallande mycket personal på tåget hela tiden som kollade än det ena än det andra. Tog in biljetter, gick på lunch, sålde mat och dryck ja det var trafik hela tiden i korridoren. Inte en chans att någon skulle kunna åka utan biljett på de tågen. Trevliga medresenärer dock en kvinna som bjöd oss på mandariner bl. a och hjälpsamma att hissa upp våra väskor på sovbritsarna. Fanns ingen annanstans att ha de.

Hangzhou ligger vid Västra sjön. Väldigt fint att promenera vid sjön och en avslappnad stämning. Folk strosade, dansade, spelade instrument eller utövade lite av varje. Det märks att Hangzhou är ett populärt resmål för kineserna själva. Det finns en sägen om en vattenorm som levde i sjön och förvandlade sig till en kvinna som förälskade sig i en bybo. Slutade dock olyckligt för ormen som födde ett barn och sen blev inlåst av byborna  i ett torn för evigt och kunde aldrig mer återse sin käresta.

En av de vackraste solnedgångarna ska man kunna se här. Nu var det ganska mulet när vi var där så var inte aktuellt. Men vi  var nöjda att vi klarade oss ganska bra från regn som väderprognosen visat.






Vi fick ihop bra många steg på vår väg mot Leifeng Pagodan som skymtade på håll.











Vita duvor i parken vid sjön.


 Några typiska "moppe-kappor" att ha som skydd när man kör de eldrivna mopparna. Lite värmande och skydd mot regn.


 Färggranna sjalar.



Färggranna blommor





 Hon gjorde sig bra där i öppningen.



 Blomsterlönn och någon slags kamelia tror jag.

Vi närmade oss sakta men säkert Leifeng Pagoda.

2 kommentarer:

  1. Så mycket spännande ni fick uppleva! Du har lyckats väl med att fånga olika stämningar i dina bilder och jag kan bara tänka mig hur spännande, annorlunda och vackert det är i verkligheten!
    Ni tycks ha fått uppleva en del av verkligheten och då tänker jag på hur kontrollerat allt verkar vara. Tänker på tågresan bland annat.
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi fick uppleva väldigt mycket! Hangzhou kändes väldigt avslappnat just runt sjön. Även om det inte är någon direkt liten stad. Mer som Stockholm ungefär. Men i jämförelse med Shanghai med 23 miljoner invånare så... Glad att vi åkte en del tåg faktiskt. Man ser ju också mycket genom ett tågfönster liksom man upplever verkligheten på tåget.Vi hade bättre tur på tåget från Hangzhou då fick vi plats på ett av de snabbare nyare tågen. Konstigt nog var priset inte så mycket högre.
      Kram Annika

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.