08 augusti 2017

Avstickare


Har varit så upptagen av själva sommaren att det blivit ett långt uppehåll här på bloggen.


Känner mig väldigt tillfreds med semestern även om vi inte gjort något särskilt eller kanske just därför. Jo vi har förstås gjort en hel del under de tre veckorna men basen har varit stugan och vi har gjort utflykter. Något som jag uppskattar mycket. 

Dessutom var det faktiskt så himla skönt att vara borta två hela veckor på raken. Det har vi inte varit sen hösten 2013 av olika skäl och före det minns jag inte när det hände. Mitten på 90-talet? Men i år funkade det och sönerna som är hemma och jobbar i sommar passade dessutom hus och vattning. Det var ju behändigt denna torra sommar. 

En längre tur blev det också ner till Jönköping och Linköping. Vi åkte "på andra sidan" Vättern ner dvs över Hjo som omväxling. Vanligen blir det över Gränna när vi ska neråt.


När det började bli dags för lunch svängde vi av mot Forsviks Bruk. Jag hade sett någon affisch längs vägen om fotoutställning så blev nyfiken. Den lilla avstickaren blev ett lyckokast. Förutom att under några minuter beskåda slussning vid Göta kanal åt vi en god räksmörgås på Kafé Ada.
Under de minuter vi tittade på slussningen blev en skeppshund osams med en som stod på land, en annan hund halkade av sin båt och hamnade i plurret. Men det var nog inte första gången för ägaren fiskade vant upp hunden med båtshaken. Ett måste med flytväst när det är halkigt på däck för små hundtassar.Fotoutställningen Där dimmorna dansar av Jytte Fredholm Ferreira var mycket sevärd. Såg henne fotografera i tv-programmet Familjer på äventyr. Då var det andra bilder men här visades bilder från Forsvik men även en del på vilda djur från Afrika. Även en massa roliga takkronor fanns att titta på. Man hade haft en tävling fick vi berättat för oss. 

Förutom fotoutställningen såg vi en kul utställning RAW olika elevarbeten som var så häftiga. Lite ser du på bilderna ovan. Verkligen snygga grejer. Traditionellt hantverk med modern twist. Temat var "ornament" utsmyckning bara till lyst alltså. Antika möbler mötte det råa. Rost och blanka tyger. Guld och taggtråd. Läckra lampor och speglar. Jättekul att se och så kul när en liten avstickare blir något minnesvärt. Vi hade ju ingen tid att passa så kul att bara vika av från stora vägen på vinst eller förlust. 

Vi såg också en utställning om kvinnorna runt bruket i ett historiskt perspektiv. Ja kan varmt rekommendera en avstickare till Forsviks Bruk fina miljöer och intressanta utställningar som pågår ännu ett tag. 2 kommentarer:

 1. Forsviks bruk verkar vara intressant att besöka...gillar just det där som du beskriver att blanda olika material och stilar! Vilken tur att ni gjorde den där avstickaren! :)
  Så skönt ni verkar ha det där på landet, vara på ett och samma ställe, men ibland åka iväg på en utflykt! Vi har också varit mycket hemma i år och utgått härifrån på våra utflykter. En utflykt blev ju lite längre och det var ju den till Karlskrona bland annat! :)
  Nu går semestern mot sitt slut, kanske det är så för dig också! Men än är det sommar!
  Må så gott!
  Kram, Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Missade att svara på din kommentar Gunilla.Ja det var skönt att vara på landet lite mer sammanhängande än vi kunnat vara tidigare. Det är onekligen vårt paradis och vi går ner i varv där utan att vara sysslolösa. Men fina sensommardagar och kvällar fortfarande även om vardagen knackar på. Det gäller ju att se till att trivas med den också. Vardagarna är ju fler :)
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.