24 augusti 2017

Hjo och bästa sommarbakningen

Vi stannade till en liten stund i Hjo i somras. Det blåste väldigt men vi gick en liten sväng.


Förbi Guldkroksbadet vid Vättern. Där hade vi några sköna dagar när sönerna var små. Vi var parkerade vid plaskdammen och de badade med de nyinköpta "paddisarna" några slags flytande djur. 

Stannade till vid en bokoutlet som finns där. Fyndade några böcker för 25:- styck.

I Blomstrande måltider kunde jag bl a läsa att det lär vara bra att ha en fläder nära huset. För husfriden. Så bra att min fläder i stugan växer runt knuten då :)
En massa recept, kuriosa och tips i den boken.

Har redan kommit på att rulltårta är perfekt att bjuda på i sommartid. Snabbt att baka och gott att bjuda med färska bär. I boken om rulltårtor fanns en massa bra recept på både söta och salta rulltårtor. De jag testade i somras var dessa: 

Bilderna ovan från rulltårteboken. Tiramisurulltårtan var lite omständigare att baka. Tyckte ändå det var kul för Tiramisu är vår stuggrannes favorit. 
Passade bra att bjuda på en kväll i somras. 

Vallmo och citronkakan bjöd jag vår vän Lena på när hon hälsade på i stugan. Vi firade hennes födelsedag lite i förväg. Så den fick agera tårta med lite jordgubbar till. 


Rulltårtan har sin egen dag den 9 augusti fick jag lära mig när det uppmärksammades på det äldreboende där min pappa bor. Trevligt gjort av de som arbetar där med rulltårta i långa banor. 4 kommentarer:

 1. Du har hållit dig en hel del i mina hemtrakter i sommar ser jag. den där bokbutiken har jag åxå besökt men det blev ingen bok. Rulltårtan ser ju så smaskens ut får nog testa den tror jag. lite annorlunda. Jag gör ofta rulltårtor.
  Ser ut att varit en härlig sommar för dig i alla fall. Här har nog sommaren åxå tagit semester.
  Ha nu en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Meta! Ja jag förstod sen vad du menade med Göteborgsbacken :) Hoppas sommaren kom tillbaka till Dig! Trevlig helg!
   Kram Annika

   Radera
 2. Hjo är en av mina favoritstäder! Längesedan dock som vi var där...kanske det blir av nästa år. Trevligt att fynda böcker som du dessutom fick glädje av! Rulltårta är ju perfekt som tårta - det finns så många olika goda fyllningar!
  Önskar dig en skön vecka!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så många vackra gamla trähus också! Rulltårta är en hit när man väl fått in rätta knycken på den ödesdigra vändningen av den.
   Trevlig helg!
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.