12 oktober 2016

Den lådan stannar kvar

Försöker rensa lite här hemma. Det är ganska skönt. Jag tar lite i taget. Det får mig att känna mig som någon med röd mantel. Det ger lite superkrafter att ta tag i sådant som legat över mig länge.


Vi har bott i vårt hus ganska många år nu. Det finns utrymme och det har sparats en del. Nu när båda sönerna har flyttat hemifrån faller det sig naturligt att ta tag i lite rensning. Men en del saker ska såklart vara kvar. Till exempel en jättestor låda med Legobitar. Den stannar.


Jag lekte och byggde själv mycket med lego när jag växte upp. Det mest rafflande som fanns då var väl fönster och dörrar bra att ha när man byggde hus. Eller hjul om man byggde fordon av något slag. Inte så märkvärdigt men det var ju grundkonceptet och bra för fantasin.

Nu finns mycket mera. Men jag tycket fortfarande lego är så bra. För fantasin, man lär sig också följa en instruktion i form av en ritning. Man kan bygga nya saker hela tiden.

Våra killar, de som nu har flyttat hemifrån byggde jättemycket med lego.  Vi var även en långhelg
till Danmark och Legoland när de var fem och sex år. Perfekt att åka i slutet av september.
Inga köer och ändå skönt ute. Vi sammanstrålade med vänner från Norge som också har barn i samma ålder. En kanonhelg. Lite regn hade vi men regna kan det göra på sommaren också.
Vi bodde på en mysig " Kro " strax bredvid Billund och var två dagar på Legoland.Höjden av lycka när våra den julen fick kartongen med Hogwarts ur Harry Potter av lego.
Just den versionen finns inte längre förstås, men oj vad glad jag var att jag hängt på låset när
leksaksaffären hade bra erbjudande på just den. Det var mitt i prick. De kastade sig över den.
Det byggdes och tittades på ritning och byggdes. Tungan rätt i mun.

Nu ligger allt lego i en jättestor låda i källaren. Men den stannar som sagt. Så bra att ta fram
när vi får besök av mindre barn. Då åker den fram. Och de stora kan allt bygga ett tag de med.

Kanske tidigt att tänka på julklappar alla redan men det plockas upp diverse i butikerna nu har jag sett. Slingor och ljusstakar och sådant. Funderar du på lego till present eller julklapp finns ett stort urval här: Klossbutiken Sveriges största legobutik som ligger i Örebro.
4 kommentarer:

 1. Ha ha ah det där med att rensa ja, vist går det bra att börja men jag fastnar alltid i nåt och sen ja så var det över för den gången. Kanske någon gång kommer jag till slutet. Lego är ju helt underbart och i dag finns så mycket roligt att köpa. kul att man kan spara till barnbarnen åxå. Det är nåt visst med det som bara finns hos mor och far föräldrarna.
  Ha det gott och lycka till med resten
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Meta! Javisst är det kul med Lego!
   Ha en fin vecka! Och jag ska försöka att inte fastna :)
   Kram Annika

   Radera
 2. Mina grabbar byggde också med lego hela tiden, har en stor låda kvar hemma som är bra att ta fram när det kommer mindre på besök. Bästa leksakerna, hållbart.
  Kram Åse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra att ha kvar Lego. Roar de flesta! Må så gott Åse!
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.