03 september 2016

Kontraster

Så här ser det ut i vårt köksfönster just nu. Lite blått och lite orange. Kontraster.
Precis som livet självt är fyllt av kontraster.


En rönnbärskvist i en blå flaska. Kontrastfärger.


Sensommar på väg mot höst. En fin tid.

Och den stackars Aloen som tappert lever vidare ska få en ny kruka....
Den roliga Kalanchoen till höger fick jag av min blomsterkompis. Lite lagom höstig.
 

Bloggen har blivit lite eftersatt på sista tiden. Det har redan blivit september. Men jag har många bilder på vänt. Är lite flitigare på instagram även om det inte är riktigt samma sak. Men ändå lite snabbt och kul med mobilen. Där heter jag halmhattochmamelucker.

Lite mycket att stå i på senaste tiden. Med både den äldre och den yngre generationen faktiskt.
Kontraster det med.

Igår for vi t ex med ett flyttlass med yngste sonens grejer till Stockholm.
Han har börjat läsa på KTH och haft en toppenstart som fått bo inneboende hos en mycket god vän till oss. Bättre kan han inte haft det. Varken han eller vi föräldrar kommer glömma den här tiden.
Ovärderligt med den hjälpen! Så tacksamma! Tack Kristina!!

Inte alldeles lätt med boende i Stockholm. Men nu har han sitt lilla pick och pack på plats. Och det var en faslig aktivitet igår kväll men vi hann mycket och kände oss nöjda. Gardiner och hyllor på plats innan vi sjönk ner på en grekisk kvarterskrog och åt gudomliga souvlaki/lammfiléspett med tzatziki.

Nu får han rå sig själv och stöka med resten i sitt lilla andrahandsbo. I Årsta ska han bo och det är ju hur trevligt som helst. Grönt och som en liten småstad i staden. Där finns allt han behöver och bra kommunikationer till skolan. Högt över förväntan. Det blir nog bra. Compact living på allvar och försöka hitta smarta lösningar. Det tycker han också är kul. Ett sängskåp är en sådan smart lösning till exempel. Så otroligt smidigt om man bor på 26 kvm och skönt att slippa ha kompisar sittande i sängen. Vår gamla soffa har ju också fått flytta. Ena halvan flyttade redan i fjol till andra sonen i Uppsala. Skönt när de grejerna som stått "på lut" nu hittar sin plats. Återbruk och rotation.

Och jag kanske anar ett litet fönster mot framtiden där det finns lite mer plats för mig själv och mina intressen i mitt liv också, fast utan sängskåp då :) 

Trevlig helg!
8 kommentarer:

 1. Sånt är livet och så ska det vara, vi hjälper dom som unga och kanske de får ta ett tag när vi blir äldre.Jodå hösten är på gång här med fast jag klamrar mig fast vid sensommaren än vill liksom ha det länge till. Idag regn och sol hoppas på även en fin dag i morgon. Det ser fint ut i ditt fönster jag gillar verkligen rönnbär det är liksom en av mina favoritfärger.
  Ha en fin söndag
  kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Meta! Ja visst håller man kvar sensommarkänslan än ett slag.
   Solig söndag här och tvätt ute på tork.
   Ha det fint!
   Kram Annika

   Radera
 2. Så fint det är med en enkel rönnbärskvist så där i vas! Ja, det där med rönnbären och vintern är lite olika beroende på vem man pratar med, men jag hoppas på en snörik vinter!
  Vi har flyttat in sonen till stan för gymnasiestudier precis och det är lite jobbigt i mammahjärtat, han är ju inte så gammal än, men jag gläds åt att det blev ändrade planer den här helgen så att han kom hem fast det inte var meningen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är oftast det enkla som är snyggt tycker jag.
   Inte så mycket för tillkrånglat pynt. Och naturen är ju bästa pyntet efter årstid. Kastanjer, kottar, kvistar, vass sånt gillar jag.
   Lycka till för sonen!

   Radera
 3. Säkert en lärorik tid på många sätt med eget krypin och rå sig själv. Även vi har en telning i Stockholm.
  Vackert i fönstret med rönnbär och hortensian.
  Ha det så gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ja det är fint med rönnbär och hortensia den här tiden.
   Visst är det lärorikt och nyttigt att flytta hemifrån!
   Så får man ju en anledning att åka både till i vårt fall Stockholm och Uppsala ;) För så ofta har de ju inte "tid" att åka hem. Men vore värre om de inte trivdes med sin nya tillvaro.
   Må så gott!
   Annika

   Radera
 4. Vad fint med rönnbärskvisten i vas Annika. Enkelt och vackert.
  Och jag kan känna igen mig i att det är mycket som händer när barnen tar steget in i vuxenvärlden på allvar och flyttar hemifrån. Det är en intensiv tid med packning, flytt och allt. Det är också en intensiv tid rent känslomässigt. För även om det mest är glädje, stolthet och förväntan är det också förändring, sorg och saknad. Livet förändras och vi med det. Jag hoppas att sonen kommer stortrivas i storstaden och med sina studier. :)

  Tack snälla Annika för dina fina ord hos mig. Ord som gjorde mig så glad. Du är en pärla.♥

  Ha en fin helg och sköt om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta! Ja visst är livet föränderligt! Många tankar och känslor. Båda sönerna verkar trivas fint i sina nya städer. Hoppas studierna går bra också :)
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.