05 maj 2024

Poff


 Från kylig vår till sommar i ett huj. Tog in lite vårfägring i en vas. Härliga dagar i stugan över Valborg. Jobbade på både ute och inne och fick mycket gjort. Fönster putsade, blommor omplanterade, gräs klippt, fix i växthuset och lite njutning i solen. 

Unnade mig några pauser i solen utanför bastun och på den nyuppbyggda balkongen. Vi fick ju riva den gamla i påskas inför takbyte ovanför verandan. 


Igår var rena sommaren och det var extra kul eftersom vår Rikard kom hem och det var hans födelsedag. Flaggan i topp på klarblå himmel för honom. Vi fick en kaffe i solen och kvällen ihop. 

Vi bjöd honom på god italiensk födelsedagsmiddag på Limone i Västerås. Idag har det mest handlat om fotboll. Allsvensk match där hemmalaget VSK mötte Djurgården. Verkar ha avlöpt utan större missöden. Mycket stök runt fotboll annars nu för tiden. Kanske bra att det blev lite kyligare och lite regn idag som kylde ner supportrarna. 


Hanns inte med någon tårta men en flagga i jordgubben alla fall.


Bra vi var hemma lagom när min passionsblomma på fönsterbrädan i köket slog ut. Vårt rosa körsbärsträd och magnoliorna hade också slagit ut för fullt. Det vill jag inte missa. Vackraste tiden nu!




Kastade mig över gräsklipparen när vi kom hem. Mest mossa dessvärre men har gödslat så gräset kommer väl växa det med. Tog tag i att städa uterummet och putsa fönstren på det så är det klart för säsongen. Bar ut utemöbler också och pelargonerna som stått på vinterförvaring fick komma ut de med. Ja det finns lite att pyssla med.


Ljum kväll med koltrastsång och lysande Stjärnmagnolia.


Till och med den mörkrosa Susan på soliga hörnet har slagit ut nu när det blev så varmt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.