06 juli 2023

Frid i sinnet

Lite sämre väder så gick loss med häcksaxen i trädgården hemma i början av veckan. Är inte stormförtjust i formklippt eller rättare sagt figurklippt är jag ingen större fan av. Känns onaturligt och för mycket Liseberg. Men kan känna att det lugnar ner intrycket lite att runda av några Buxbom och lite annat i trädgården som växer hej vilt. Känns med ens lite mer vårdat.


I ett av de små Buxbomskloten var det ett stort getingbo. Tyckte det yrde lite väl mycket när jag började klippa det. Så det får jag nog vänta lite med. Hade med släpet hem från stugan och det fylldes på ganska snabbt. Men gick smidigt när vi var två som hjälptes åt den här gången. Klippa är ju kul men samla upp klippet är ganska trist tycker jag. 



Några Idegranar och Bukettaplarna fick sig en ansning. Särskilt Aplarna växer snabbt. Försökt sprida lite av Stephanadran framför Idegranarna eftersom de blir så fula när kvarterets hundar pinkar på de. De står ju mot en cykel och gångbana utanför staketet så är ju som det är. Markerar en jycke vill ju de andra också berätta att de varit där. Men trist när Idegranarna blir bruna.


Rundade av den brokiga kornellen också men Katsuran får växa såklart. Har klippt bort den överblommade Plymspirean som kom från ingenstans. Där kommer nu Höstanemonerna snart.
Staketet ser inte bra ut och borde få lite omvårdnad. Ett projekt som får ligga till sig något år till. 


Taklöken fick fart i värmen och ser ut att vara på rymmen eller som något från rymden.


Lavendeln är så fin just nu framför rosorna och det ser ut att bli lite druvor i år också.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.