11 januari 2021

Tulpantid


Nu är julen bortstädad och belöningen blev att köpa de allra första tulpanerna för året. Köpte en färgglad blandning och satte i några kvistar från häggen. Ja några stjärnor är faktiskt kvar på knoppbrädan i sovrummet. Men de är inte så juliga i färgen.Knoppbrädan i matrummet fick också lite nygammalt på krokarna efter julen. 


Hittade min poesimobil från Ylva Skarp när jag höll på och plocka undan julsakerna. De översta tre texterna kändes onekligen högaktuella. Fortsätt längta, våga hoppas, våga tro... Ja nog är det mycket vi längtar efter igen. Att allt ska normaliseras och pandemin försvinner. Känns ändå lite hoppfullt nu med ljusare dagar och vaccin på gång.


Vi har haft våra killar hemma på jättelångt jullov. Ovanligt, har väl inte hänt sen de flyttade hemifrån efter gymnasiet. H som är äldst kom hem från Tyskland redan vid Lucia. Han har fått jobba hemifrån sen november när det blev strängare i Tyskland och det gick ju bra att göra härifrån också. R som är ett år yngre kom strax före jul. Det har varit kul att haft de hemma och skönt med lite omväxling i tillvaron. Jag har inte jobbat sen mitten på november.

Vi hann även fira Henriks 25 årsdag några dagar efter nyår. Några av hans kompisar kom och sjöng vid trappen sen blev det tårta ute vid Mälaren och god middag hemma på kvällen. 


Hade kvar några kräftor i frysen som vi fiskade i somras vid stugan. Så de fick bli förrätt. 
Sen gjorde G plankstek med trattkantareller.


Grillade även hamburgare ute dagen efter. Rikard hade gjort egna på högrev med goda tillbehör till. Picklad rödlök och tryffelmajonnäs. Riktigt gott och kul att den lilla köttkvarnen kom till användning. Den är ett smidigt tillbehör till min assistent. Assistenten är desto mer använd. Jag har bakat hur mycket som helst i år. Framförallt olika frukostfrallor och bröd. Inte ensam om det. I våras var ju jästen slut, minns ni? När jag var och handlade senast var alla varianter av bakplåtspapper slut. Så nog bakas och lagas det lite mer här och var. 

Men nu är sönerna tillbaka i sina världar igen. Kändes tomt i huset när de åkt efter att båda varit hemma så länge. Det är som det ska vara såklart. De är ju vuxna och har bott för sig själva i många år. Konstaterar bara att det blev tomt och lite tystare. 

 

Blev en tidig morgon i lördags för avfärd mot Arlanda klockan sex. Lämnade H som flög tillbaka till Frankfurt. Han ska jobba och skriva sin masteruppsats där under våren. Skjutsade sen R till sin lägenhet i Stockholm. Så skönt att det var strålande sol och vi hade mycket kvar av dagen när vi kom hem igen.  Blev två sköna långa promenader. Underbart med solljuset!

Nu har vi fått snö och det pratas om mängder av snö norröver. Vi gav oss ut och försökte åka lite längd men jag gav upp efter en kort runda. G envisades ett tag till. Fick skrapa skidorna under tre gånger för det byggde bara på och det var så lite snö så det högg fast i gräset. Det tycker jag är lite läskigt. Men vi försökte alla fall och skönt att vara ute i snön en stund alla fall så koppen med varm saft smakade gott efteråt. 


Snöade mer men tyvärr går det på plus nu. Önskar det kunde hålla sig på några minus ett par dagar alla fall. Fint med snön och kul för alla barn ja vuxna som gillar vinter med för den delen. Jag gillar absolut vinter när det är vinter. Men inte när det snöar, töar, fryser och blir halt. Det kan väl få vara vitt och krispigt några dagar. 

4 kommentarer:

 1. Ja, så fint med tulpaner! Men ibland är kvalitén lite si och så... hoppas dina håller sig bättre än vad mina gjorde! Gillar dina knoppbrädor och det du dekorerar dem med. Särskilt stjärnorna och jag skulle så gärna vilja hitta gamla knoppbrädor, får söka vidare.
  Så mysigt ni har haft det med killarna och vilken god mat!
  Ja, du har verkligen varit långledig... så skönt!
  Må gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så välkommet med tulpaner nu! Den ena knoppbrädan hittade jag i garaget i vår stuga. Den är gammal och handgjord. Ja jättemysigt med killarna. Hoppas snart det vänder i och med vaccin. Jag har ju arbetat lite med konferenser de senaste tre åren så hoppas verksamheten kommer igång så småningom igen. Ströps ju helt i mitten av november i och med Corona.
   Kram Annika

   Radera
 2. Förstår att det var härligt att få hem sönerna till jul. Äldsta barnbarnet slängde sig på sista tåget från Köpenhamn, där hon jobbar och bor, innan Sverige stängde ner. Hoppas snart att vi kan röra oss lite friare snart. Vi gör som ni har träffar utomhus, firade sonhustruns 40 års dag på verandan- det gick bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var jättekul! Hoppas också att mycket lättar i takt med vaccinering.
   Tills dess får man hitta lite andra lösningar och umgås med förstånd.
   Ett födelsedagskalas på en veranda blir minnesvärt på sitt sätt.
   Allt gott!
   Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.