03 oktober 2018

Kökskväll

Härom kvällen fick jag ett köksryck. Gjorde en trattkantarellsoppa. Bakade svampbröd att ha som bake-off på lut i frysen. Och så bakade jag Citronskorpor.


Skorporna är ett exempel på att man är lättpåverkad :) Alla fall jag. Min kompis skrev om de att hon satt på trappen hemma hos sig och åt just såna som hennes mamma bakat. Klart jag blev sugen på att göra några skorpor. Receptet på skorporna fanns i den senaste Mersmak tidningen från Coop. Jag får den inte längre eftersom jag oftast handlar på Ica. Men den och receptet går att hitta på nätet.
De blev aningen smuliga men jättegoda. Kanske jonglerar om receptet lite om jag gör de någon mer gång eller så skär jag de mer som saffransskorpor istället. Tror smulet berodde både på fullkornsmjöl och mandel. När jag googlade efter de hittade jag fler recept på citronskorpor. Är svag för citron i det mesta. Så kan hända jag provar något annat också. En liten skorpa är perfekt till en kopp kaffe eller te när man bara vill ha något litet tilltugg.

Svampbröden har jag inte smakat än. Man gjorde de ungefär som kanelbullar fast fyllde med svamp, lök, timjan ost och persilja. De ser lovande ut där de ligger i frysen i väntan på bake-off.  Hittade de i en Leva Bo tidning. Ursäkta den lite dåliga bilden. Det är väl så på hösten att man blir sugen på att pyssla lite mer inomhus på kvällarna så det blev en helkväll i köket.



2 kommentarer:

  1. Skorpor är så gott - både till te och kaffe! Mandelskorpor är en favorit... citronsmak är gott i all matlagning. Men just skorpor har jag inte bakat... inte matiga muffins heller och det skulle jag vilja göra... med italienska smaker! :) Tack för inspirationen!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  2. Kul om Du blev inspirerad! Svampmuffinsen provsmakades till soppa. Goda men osten fastnade lite i pappersformarna.
    Kram Annika

    SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.