31 oktober 2018

Hem till Gården

Ett helt underbart ställe! På landet fast i stan. Stilen är genomförd in i minsta detalj! Överallt!


Så glad för mitt lilla extrajobb här. Jag hjälper till ibland när det är konferenser. Har saknat den världen. Jobbade länge inom hotell och konferens innan vi fick barn. Men på en helt annan typ av anläggning.  Längesen alltså, men en rolig tid. Har fortfarande kontakt med fina arbetskamrater sen dess. Men det här stället är något annat. De har hittat sin egen nisch. Jättetrevliga och duktiga människor med Tina i spetsen som brinner för detta. Nöjda gäster som precis som jag är hänförda över miljön och känslan och alla detaljer.  Axlarna åker ner och folk trivs i den här miljön och god vällagad mat serveras. Titta in på hemsidan så ser Du fler bilder från detta unika ställe. Perfekt för konferens, övernattning, event, bröllop.... Så mysigt!
Klicka här: Hem till Gården


Som grädde på moset arbetar jag ibland ihop med min f d "närmsta chef" som jag arbetade med under 8 år i en helt annan bransch. Men då var det ett extra arbete inom ekonomi, bokföring, löner, kund och leverantörsfakturor ja allt sånt som jag haft som ordinarie arbete sen 1998 i min mans företag.
Så kan det gå! Riktig bonus och oväntat att få jobba ihop igen emellanåt fast med helt andra saker.

Jag har bara lite av mitt ordinarie ekonomijobb kvar idag så detta blev ett bra komplement. Roligt att göra något annat också. Mer praktiskt. Det är ju möten med människor man minns och uppskattar.


Jag gillar verkligen detta! Levande ljus och hemtrevligt med en twist.
Tror folk känner att det är äkta vara när de kommer hit.
Äppelkaka med äpplen från trädet på gården till gästernas eftermiddagsfika.


En del detaljer hittar man inte på en gång :)


 I slutet av september var det ett sällskap med mathantverkare på gården. Här är lite smakprov uppdukade. Bland annat must från Köpings musteri och annat lokalproducerat som ost och bröd.
Gården hade sin egen Granskottspesto. Något jag måste testa att göra i vår. Det var Eldrimner som höll i den inspirationsdagen. De är ute på en Sverige-turné. Jag blev lite nyfiken så läste lite mer om de senare. Beställde även ett nummer av tidningen Mathantverk och hittade även Eldrimners app om mathantverk. Perfekt om man är ute och åker, är på en annan ort eller hemikring för all del att snabbt kunna se vad som finns i närheten att besöka. Jag tycker sånt är kul. Små utflykter.
Läs mer på: Eldrimner Bara bordet i sig är en skönhet. Gammaldags med lådor för redskap med en stor betongskiva uppepå. Så läckert! Skåp och lådor är fulla av gammeldags porslin och uppläggningsfat. Så fint att använda.
Alla som känner mig vet att jag är svag för sånt. 


En dag lagade vi äppelchutney och inlagda päron på gårdens frukt. Blev så inspirerad att jag körde igång med både chutney och torkade äppelringar hemma. Gott att ha till höstgrytor.
Bjöd på det senast i helgen till en portergryta. Väldigt gott!


Nu har de flesta löv rasat av träd och buskar. Vi har gjort trädgården lite klar för vinter.
Jag har tagit fram en ljusslinga till borden vid ytterdörren. Tycker det är välkomnande när man kommer hem och det är mörkt. Det är viktigt för mig.Mitt Höstsilverax som jag fick av min blomstervän Maria hann lagom blomma innan det blev frost. De vita axen hamnade i den allra sista buketten från vår trädgård i år. Jag gav den till pappa för några dagar sen. Ställde den under en lampa så han kunde se den från sängen. Rosorna doftar så gott.
Men höstsilveraxen doftar som mest utomhus tror jag. Lite som pepparkaka.


2 kommentarer:

 1. Åh, vilket trevligt inlägg...vilket underbart ställe! Förstår att du trivs där... så trevlig miljö att båda arbeta i eller vara där som gäst. Fina bilder som förmedlar stämningar, smaker och dofter. Roligt också att få veta lite mer om DIG! :)
  Må gott!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK Gunilla! Ja där är jättemysigt!
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.