05 december 2017

Julstjärnor här och där

Testade att ta bort jorden och spola rötterna med ljummet vatten på några julstjärnor och en höststjärna jag köpt tidigare. Tyckte det blev fint att ha de i glasvaser med rötterna synliga. Får se hur de trivs. Still alive i alla fall. 


För drygt en månad sen var jag på en trädgårdsresa till Madeira med min ”blomsterkompis” Maria. Jag hade lagom börjat på nytt jobb och så blev det semester nästan direkt. Funkade ju det med :)

En fantastisk resa som jag lever på länge. Underbart att ”nörda” runt med likasinnade och få se och lära sig så mycket. Madeira är ju en blomsterö. Jag åker gärna dit igen. Olika blommor blommar olika årstider.  Vacker natur, alla blommor och så god mat, fräscha frukter och goda bakverk.


Där var ju även julstjärnorna lite större. 


Jag har kommit av mig lite med bloggen för tillfället. Kanske för jag tog så tokmånga bilder på Madeira. :) Är lite flitigare på instagram. Där heter jag också halmhattochmamelucker.

Jag gillar adventstiden och har tagit in en massa smågranar, enris, blåbärsris, kottar och så lite hyacinter med mossa runt. Det mesta som jag pyntar med till  jul åker fram redan till advent. Även om det blivit mer och mer ”komposterbart” pynt. 

På kvällarna bläddrar jag i en gammal goding som håller än och jag hittade på biblioteket och drömmer mig tillbaka till Madeira.


Vår eminenta guide Maria på resan anordnad av Rosebuds tours rekommenderade boken som dessvärre är slut på förlaget. 

Önskar Dig en fin adventstid!                            Annika

4 kommentarer:

 1. Haha köpte precis en liten stjärna och satte i vatten jag med, det lät så spännande i butiken jag bara klev in i för skydd mot vår storm idag medans jag väntade på bussen.Ibland är det meningen.
  Jo det är samma här med bloggandet men av en annan anledning då. Bygget tar så mycket kraft med alla beslut och annat som ska göras.
  Nu önskar jag dig en fin och skön Advents tid
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Meta! Jag alla julstjärnorna gillade inte att bara stå i vatten. Men höll ju längre än en snittblomsbukett. Två är fortfarande fina men några är komposterade. Lycka till med bygget. Ni är duktiga!
   Kram och fin adventstid till Dig med!
   Annika

   Radera
 2. Perfekt tid att åka till värmen. Underbar växtlighet!
  Vilken fin färg på den rosa julstjärnan du har! Ska leta efter en sån!

  Kram // AH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja skönt med lite värme även om vi mest åkte för blommorna var det ju skönt att få lite sol på köpet. Otroligt bra arrangerad resa faktiskt. Den rosa stjärnan köpte jag i höstas. Gillade de inte förut men man ändrar sig. Tycker rosa och brunt är fint ihop och jag har en del brunt på hösten så den livar upp.
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.