13 september 2017

Stockholm i mitt hjärta

Nu har hösten gjort sitt intåg och vi har genomfört ännu en liten flytt. Yngsta sonen har bytt adress i Stockholm lagom till sitt andra år av studier på KTH. Det har blivit några vändor till Stockholm under den här tiden och en liten sport att kombinera nytta med nöje. Till exempel att hitta en liten lunchpärla när man håller på med flyttbestyr. Första året bodde han först inneboende hos en snäll vän till oss på Lidingö och sedan i andrahand i en liten lägenhet i Årsta. Vi lärde oss då att det finns ett väldigt känt kebabställe Palmyra Kebab just i Årsta. Kebab är inte min favorit men de hade även goda vegetariska rätter. Vi hittade till en god italiensk restaurang Il risotto med just risotto som specialitet och  läste att en av Stockholms bästa kvarterskrogar med det udda namnet Två små svin finns just i Årsta. De hade smörrebröd som specialitet. De två sistnämnda fick jag äran att uppleva i take-away form under min och sonens flyttstädning av det lilla boet. Kunde inte lämna Årsta utan att ha provat kände jag.


Nu är adressen lite mer central och vi får utforska nya omgivningar. Sist jag var i Stockholm i sällskap av min symaskin för att hjälpa till att sy upp lite gardiner på nya stället så visade jag på en liten oas för sonen. Vet att jag varit där förut men nästan glömt bort att det fanns. Nämligen Centralbadet. Där finns både restauranger och café förutom bad förstås i en ljuvlig miljö och precis utanför myllrar folklivet på Drottninggatan. Stockholm har så mycket att erbjuda. Det är så uppfriskande med en tur dit emellanåt även om jag också kan tycka det är rätt skönt att åka hem igen :) Men visst finns ett helt annat utbud av allt möjligt. Inte minst teater och musik. Ska man bo kvar så är det ju skönt att hitta något centralt så man slipper ha bilen. Smidigt att slippa parkeringsbekymmer och hellre ta tåget. Själv hoppas jag såklart på någon övernattning hos sonen framöver.

Alldeles vid Centralstationen/Klarabergsviadukten ligger World Trade Center. Förutom att inrymma kontor och konferenslokaler finns många möjligheter till olika sorters mat. Inte bara för stora sällskap, konferensgäster, frukostmöten som man kanske tänker först utan även enklare luncher och  a la carte  Där finns även en Butik & Deli med eget bageri som erbjuder allt ifrån kaffe till frukostpåsar och cateringservice i olika former. Läs mer här: World Trade Center Stockholm
Man erbjuder även temafester och matlagningskurser och samarbetar med ett hotell i närheten.     
Värt att lägga på minnet. Inte minst om man är på väg till Arlanda via kollektivtrafik.
Jag ska alla fall komma ihåg det stället som lunchalternativ. Kött, fisk och vegetariskt varje vardag till bra pris.

Häromdagen var jag en tur till Stockholm med trädgårdsintresserad väninna. Men då var vi lite utanför city på Ulriksdals Slottsträdgård. Där kan man njuta av en vegetarisk buffé och alla växter förstås. Just nu erbjuds självplock på friland. Botanisera bland allt det odlade och väg sen din bukett.
Tur att vi har relativt nära till Stockholm så man får ta del av vad som erbjuds emellanåt.En liten kärleksört och en cyklamen från deras egna odlingar fick följa med hem.


 Liksom en vegetarisk kokbok. Behöver mer inspiration på det området.

Ja en bukett blev det förstås också från självplocket och den innehöll bland annat Blomstermorot som på bilden. Fick inte fart på mina egna frön i år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.