15 januari 2016

Vackraste stadiet?

Tulpaner är speciella för de ändrar sig hela tiden. De växer och slår ut.

I vilken fas tycker du de är som vackrast? Nya krispiga eller mer utslagna eller rent av som vackrast strax innan de åker i komposten?

Jag tycker nog mer och mer om de när de är lite mer utslagna. Mer spännande då. Även om jag älskar ljudet av krispiga tulpaner. Buketten ovan är blandad med fjolårets hortensia.
Bland instagrambilderna (du vet väl att du kan följa mig där under halmhattochmamelucker eller genom att klicka på instagramikonen överst till höger på bloggen i webbversionen) finns samma bukett fast mindre utslagen. Även i inlägget från 10 januari Belöning finns den så visst ser man hur en bukett ändras på en vecka knappt. Häftigt tycker jag.

Tänker på att jag för längesen gick en akvarellkurs jag var väl kanske 25 år då. Vid ett tillfälle skulle vi måla tulpaner. Jag köpte väl ungefär en bukett på vägen till kurslokalen. Den var betydligt mer ointressant än den som kursledaren hade. Hennes var på väg till komposten så att säga, men fortfarande väldigt vacker och intressant. Resultatet blev ju därefter också men det skyller jag inte bara på tulpanerna. Vad brukar man säga -  handhavandeproblem....

Jag tycker nog det är betydligt lättare att göra bilder med kameran än med penseln. Så tror jag att jag var otroligt självkritisk när jag var 25. Kanske lite mer tillåtande nu hoppas jag.

Idag är det Tulpanens dag och vi kommer nog att överösas av bilder på tulpaner lite här och där.

Hos oss är det närmare 20 grader kallt så jag ska nog fortsätta mitt lilla experiment att fota frysande såpbubblor. Det är inte så lätt. De går snabbt sönder och det blir kallt om fingrarna. Men kul att prova. Försökte igår men då var det sent på kvällen och dåligt ljus. Idag hoppas jag på att vara hemma lite tidigare. Några stannade alla fall till på mina rostiga bord så jag hann få en bild innan de gick sönder.


Ha en trevlig fredag med eller utan tulpaner och såpbubblor!
Annika

1 kommentar:

  1. Dn som kom på det här med tulpanens dag den visste vad den gjorde för i behöver verkligen då härliga blommorna nu i mörker och kyla att glädjas åt och njuta av. Vem som är vackrast beror lite på sorten tycker jag de dubbla är fina i sitt förfall medan enkla är vackrast som knopp innan de slår ut.
    Hoppas du får en bra dag och att det häftiga experimentet går bättre idag
    Kram Meta

    SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.