06 januari 2016

Trettondagen

Röd dag och lediga. 


Åkte till stugan för att plocka undan ljusstakar och stjärna i fönstren. Och för att hämta det jag glömde kvar efter nyår. En del i skafferiet t ex. Inga möss hade hittat dit i alla fall. 
Harspår och rimfrost i randgräset som rasslar så där lagom på sommaren.Soligt men kallt. Frostrosor på fönstren på övervåningen. Inget bra antar jag, tyder väl på att de är otäta, men vackert.


4 kommentarer:

 1. Jodå här åker allt julen undan också.Härlig bild på frostrosorna i den sista bilden
  Ha en god och skön fortsättning på året
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte hunnit ta undan julen hemma än. Det får bli till helgen. Men på ena jobbet och i stugan är den bortplockad för denna gång. Hemma är det mest komposterbart barrbucketter och kottar förutom belysning.
   Så är en lätt uppgift i år. "Miljögranen" ska väl i kartong också förstås.
   Kram Annika

   Radera
 2. God fortsättning! Jag har nyligen hittat till din blogg. Vilken fin stuga ni har. Vi har också blivit med stuga sedan 2 år tillbaka. Mycket renoveringsbehov så vi har inte kunnat utnyttjat insidan ännu :) Jag har anlagt en stor rabatt eller rättare sagt en område på tomten. Tycker att det är underbart att påta och skapa miljöer. Jag har en fråga till dej betr stugan, har ni värmen på när ni inte är där? Isf hur många grader? När vi blir klara inne i vår stuga och möblerat så antar jag att det är bra att ha lite underhållsvärme på under den kalla årstiden. Hoppas att du har tid och lust att svara.
  Hälsningar Mari-Anne i Gävle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vad kul att Du har hittat hit Mari-Anne! Välkommen! Som svar på Din fråga jo vi har lite värme på. Vi ställer elementen på 10 grader och sen har vi en luftvärmepump på också inställd på 10 grader. Det funkar bra eftersom det är ganska öppet på nedervåningen. Vi är ju där året om så ofta vi hinner om vi har en ledig helg.Det går ganska fort att värma upp om man eldar lite sen när man kommer dit. Min man har tillverkat ett "lock" att lägga över trappen så inte all värme sticker upp på övervåningen direkt. Kamin och öppen spis står precis nedanför trappen tyvärr pga murstocken.Och värme stiger ju som bekant. Jag har en massa inlägg om stugan om du klickar under etiketterna stugrenovering och stugan. Det var ett visst.... renoveringsbehov som det brukar stå i annonserna när vi blev med stuga 2009. En lätt underdrift :)
   Må så gott!
   Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.