12 juli 2015

Fläcknycklar

Minst sagt skiftande väder idag! Vaknade till blå himmel och vindstilla. Lite molngubbar på ingång sen ösregn.


Flaggstången underifrån.Innan regnet kom hann vi massor utomhus i stugan. Gräsklippning och ogräsrensning. Fixade också sent omsider en liten pallkrage för husbehov. Har sått ruccola och gräslök kompletterat med persilja, basilika och timjan från kruka eftersom vi blev så sena i starten.

På eftermiddagen blev det en liten utflykt till Norns Bruk som en gång var Hedemoras största arbetsplats.Sen blev det stopp för att fota orkideer vid vägkanten. Fläcknycklar heter de numera tydligen. Tidigare Jungru Marie nycklar och Skogsnycklar går in under det namnet. Vackra!8 kommentarer:

 1. Vilken skillnad på vädrets nycker i de två bilderna, den ena så inbjudande och den andra inte så inbjudande. Så fina orkideerna är och vilken lycka att hitta dem. Ha en fin dag! Kram Merja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev till att tvärnita nära på när jag fick syn på alla orkideer.
   Må så gott!
   Kram Annika

   Radera
 2. Jaha, jag skrattar, sånt väder har vi här hela tiden den här sommaren. Hittills. Men vilka vackra bilder du fått ut av det. Och dom fina orkidéerna, dom är så söta!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Agneta! Så fin din Lisa luktärt är och vackert med fjorden!
   Kram Annika

   Radera
 3. Vilken skicklig fotograf Du är, Annika! Mycket fina bilder! Vi har sannerligen stor variation på väderleken denna sommar... Det gäller dock att göra precis som Du gör, företa sig saker ändå! Ogräset slutar inte växa, trots regnet, pallkragsodlingen kommer snart att berika näringsintaget och utflykter förgyller gråmulna dagar! Att sedan stanna upp vid vägkanten och föreviga orkidéer är verkligen att kunna "fånga dagen"! Kram Rossana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rossana bara mobilknips :)
   Var så nöjd över allt som blev gjort igår så blev energi över till att få ihop några välbehövliga säckar i trädgården hemma också idag.
   Kram Annika

   Radera
 4. Vilket klart vatten så häftig bild. Det är lite mysigt med små utflykter på sommaren, det finns mycket att se bara man ger sig tid till det.Kul med orkidéer. de är inte för vanliga ute i fria naturen, de har sina platser.
  Ha det gott i sommar
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul med utflykter! Det finns hur mycket som helst att upptäcka. Och orkidéerna ,
   plötsligt bara stod de där i mängder som små flaskborstar såg de ut på håll.
   Må så gott Meta!
   Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.