05 juli 2024

Att förverkliga en dröm


 Förra lördagen var det vägföreningsmöte för vår lilla väg i stugan. Alla blev välkomna att besöka en av grannarnas blomsteräng. Vi tog de på orden och gick förbi en eftermiddag. Verkligen maffigt!

Prästkragar dominerade just nu men där fanns mycket annat också och 27 sorters gräs tror jag Gunilla sa. De har gjort så fint med en klippt stig mitt i som leder till en sittbänk med ett litet bord och en klippt stig runt om hela ängen. Härligt att kunna förverkliga en dröm om en blomsteräng när man har en bit tomt på 4000 kvm över. Givetvis mycket jobb. det där med äng är inte helt lätt. Men så njutbart. 




Ja där skulle man ju kunna tänka sig att sitta och se solen gå ner och himlen färgas rosa.




Grannarna ovanför är nog inte ledsna över den fina ängen som de får glädje av.


Hur vackert med björkstammarna och vita prästkragar? Sverige på sommaren ändå! Oslagbart!


Ja denna gamla slåttermaskin? får väl jobba en del framöver när ängen ska slås.Men än så länge mycket som blommar.



02 juli 2024

Vallmovimlet

 Jag tycker om vallmo. Nu blommar de för fullt i min vallmolåda hemma. Nya kommer varje dag och är finast på morgonen eller förmiddagen. De självsår sig och jag brukar också plocka frökapslar och torka och ta frön ur. I lådan startar säsongen med olika små vårlökar. Sen kommer kornvallmon och när de är över river jag bort de för att ge plats åt tre hösthortensior som finns där i vallmovimlet. Hortensiorna ger lite stöd till vallmon och jag har också stuckit ner björkris så de inte ska vika sig för mycket om det regnar häftigt. Gillar att rabatten byter skepnad. Hösthortensiorna är ju som pinnar under våren så då syns vårlökarna och när vallmon blommat över är det dags för hortensiorna att stå för prakten.


De flesta blir röda men det är ju de andra färgerna jag gillar mest egentligen. Men de röda blir små utropstecken.




Skuggan av en knopp.


Som ett hjärta när det kom en vindpust.