27 juni 2024

Sommarlivet


Sköna dagar i stugan och hem och titta till emellanåt. Skönt och bekvämt att det är nära men tillräckligt långt emellan. Ute mest hela dagarna. Sjön är varm så blir många dopp och simturer. Pyssel med växthuset och annat utomhus. Lite besök har vi haft och hunnit med en helg i Örebro och firat både min födelsedag och midsommar.



Vår äldsta son Henrik kom från Tyskland med sin Nathalie över midsommardagarna. Så kul att ses och fira midsommar ihop. Blev en båttur till Barken Lodge i Smedjebacken för lite sen lunch på midsommardagen. Glad vi inte bokade för middag som vi först tänkte då var det fullbokat för det tog en evig tid med maten eller ja allt. Hoppas de jobbar upp sig när de nu gjort så fint och satsar. Men kul med en utflykt och trevligt sällskap. Midsommarafton blev också så bra även om vi saknade våra vänner Marianne och Håkan i år. Vi hade knytis med bästa stuggrannarna både på lunch och kväll. Eftersom Nathalie var med for vi också in till byn och dansade runt stången så hon skulle få se ett större firande. Trevligt ordnat vid byns badplats. Sån tur med vädret verkade det vara i stora delar av landet.





Grannarna i båten före på väg till Smedjebacken. 


Ja dagarna rullar på. Inte svårt att sysselsätta sig. Så skönt att kunna ta sig en stund på bryggan och en simtur när man gjort lite nytta. Ljuvlig temperatur i vattnet. 


Den första luktärten står i en vas. Man ska ju plocka så det kommer flera. Dahliorna börjar slå ut.
Första gurkorna skördade och mina zucchinis Latino och Genovese blommar så får väl skörda där med snart trots att de bara står i små krukor verkar de trivas. Brukar plantera ut de i landet vartefter vi grävt upp potatis men potatisen här är seg i år. Hemma är det mer fart på de.


Så vackra blommor. Går ju att äta de med finns många fina recept på det men lite pyssel. Bladen går också att äta såg på sevärda serien Italien med Stanley Tucci att de hade de i en sallad. Får testa det kanske.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.