21 februari 2023

Ett föredrag som gav mersmak



Ser du svanen?

 I söndags var vi på ett så bra föredrag med massor av bilder som hette Strömsholms kanal en upplevelse från Dalaskog till Mälardal. Anders Geidemark som höll det utifrån sin bok med samma namn. 

Vår stuga ligger ju i Söderbärke och Strömsholms kanal går från Smedjebacken via Barkensjöarna och vidare söderut ända till Mälaren. Man kan även cykla, vandra, rida längs Strömsholms kanal. Cykelleden som är märkt med gula skyltar och texten Längs Strömsholms kanal är 110 km. 

Vi har cyklat några kortare delar av den när vi cyklat i områdena runt vår stuga. Så vi spetsade förstås öronen lite extra och njöt av den välbekanta vyn från bron mot Söderbärke kyrka. Anders Geidemark pratade sig varm om Söderbärke och inte minst Hembygdsgården som syns i falurött bakom det stora gula huset. Hembygdsgården hade nämligen sålt allra flest exemplar av hans bok. 

Ja många fina bilder visades och bra tempo på pratet. Det var fullsatt och lång kö efter att maxantal uppnåtts. Han var generös och körde ett till föredrag direkt efter. 


I somras åkte vi ju med ångbåt från Smedjebacken ner till Västanfors tur och retur och upplevde en del av slussarna längs kanalen.

Ja föredraget gav mersmak och vi åkte till Köping och gick och såg utställningen Bland badnymfer och brunstvrål av makarna Geidemark. Förutom vackra naturfoton så visades Susanna Geidemarks vackra akvareller. Hade fått tips av en kompis om utställningen och även läst om den. Så denna lilla utflykt fick pigga upp en ledig småruggig tisdag. Vi har fått lite mer snö och den enda vår som anas är just nu på fönsterbrädan. Nej så illa är det inte,  det är mycket ljusare.  Fåglarna hörs igen. Såg ett gäng svanar i skyn. Men känns bara lite onödigt med snö när det inte är minusgrader. Blir bara rått ute.



Bilden högst upp är ett foto i storformat där det tog en stund innan jag såg den ensamma svanen. Ja det var en sevärd utställning och många röda prickar markerade sålt. Jag har sett naturbilder av Anders Geidemark förut. Brukade ofta gå på välbesökta Naturfotodagen på Aros Congress Center före pandemin. 




Några av badnymferna ovan. Bilden nedan hette Badväder för vinterbadare.


Köpings museum ligger alldeles bredvid Skeppshandeln där man kan äta och fika gott. Så vi tog lunchen där. Lika nöjda som sist vi var där. Det finns fler museum runt omkring men vi hade siktet på denna den här gången. Absolut sevärd liten utställning med ca 50 verk om du har vägarna förbi Köping. Pågår till 5 mars och stängt på måndagar.


2 kommentarer:

  1. Jag förstår att föredraget gav mersmak! Och vilka bilder sen...wow...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var jättebra! Har läst boken nu också som jag lånade på biblioteket. Både fotona och akvarellerna var väldigt fina.
      Kram Annika

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.